tiistai 20. syyskuuta 2011

Kuvakollaasi maatalouskoulun ajoilta...

Ihan kuin siitä olisi montakin vuotta! Tänään tuli postissa koulustaeroamistodistus. Olo on vähän haikea.

Klikkaa kuva isommaksi!
Aloitin maatalouskoulun 9.8.2010. En muista kylläkään koulun alusta melkein mitään. Onneksi on tämä blogi, josta voi vähän luntata. Blogin oikealta laidalta löytyy blogiarkisto, sieltä voitte lukaista vanhoja tekstejä. (Hei! Olin joskus ruinannut fst5:lta Hevosmies-dokumenttia ja se näytettiin joulun alla. Kehtaisiko pyytää taas uusintaa? Joihinkin ohjelmiin/dokumentteihin ei vain kyllästy, niin ja Pennsylvanian amish-dokumentin tahtoisin myös nähdä uudestaan).  

Ensimmäisenä päivänä tutustimme toisiimme. Sillä viikolla pääsimme myös ajamaan traktorilla ja käyttämään raivaussahaa. Ratsastuskin alkoi elokuussa, kuten myös sulamaanmoduuli, jolloin meidät jaettiin amk:in oppilaiden kanssa ryhmiin ja esimerkiksi olimme kyntämässä, puimassa, navetassa yms.

Yksi elokuun kohokohta oli, kun sain viedä puidut viljat traktorilla perävaunun kanssa kuivuriin. Olin ajanut traktorilla vain pari kertaa ennen sitä, mutta jostain syystä en silloin jännittänyt yhtään (sitä seuraavilla kerroilla kyllä, outoa). 

Syksy meni nopeasti, mutta silloin tapahtui kaikenlaista. Oli navettaviikonloppua ja muutenkin sain olla paljon lehmien kanssa :) Yöunista ei meinannut tulla mitään ja nukuinpa yhtenä navetta-aamuna pommiinkin. Täytyyhän sellainenkin kokea vähintään kerran elämässä. 

Joulukuussa tuli paljon erilaisia pohdintoja. Pääsin myös kokeilemaan hevosmetsurin töitä :) Jos pitäisi valita, kummalla työskentelisin metsässä, hevosella vai työkoneella, voitte arvata minkä valitsisin.

Tammikuussa olin navetassa aika paljon ja pääsinpä myös tutustumaan sikalaan. Possut ovat ihania ja olisihan se kiva, jos omalla pihalla muutama sellainen myllertäisi. 

Ike ja Ile, kyyttökaksoset syntyivät talvella. Ihanat sonnipojat, keskosia. Niin ihanan pehmeitä paksun karvannsa ansiosta :)  Myytiin Tammelaan eräälle museo(?)tilalle. Ikävä vasikoita!

Helmikuussa järjestimme iltamat, olin samana päivänä ollut aamunavetassa, joten en ollut kovinkaan työintoinen :D Keksin, että Poly-Popia voi tehdä itse mehusta ja hyytelösokerista. Sitä tulikin tehtyä usein ja nyt äklöttää jo ajatus. Talvella oli ihanat pakkaset! En malta odottaa tulevaa talvea :)

Maaliskuussa täytin turhat seitsemäntoista vuotta. Aloin myös silloin "opiskelemaan" tanskaa, mutta täytyy myöntää, innostus laantui äkkiä :D

Huhtikuussa huomasin lihonneni koulun aikana 14 kiloa. Oli pieni järkytys :D Piti alkaa lenkkeilemään ja muutenkin muuttamaan tottumuksia. Kesällä en enää jaksanut välittää, kyllästyn liian äkkiä yhteen asiaan ja täytyy keksiä jotain muuta (tässä tapauksessa syödä).

Kävin myös emolehmätilalla ja kyllä, haaveilen sellaisesta vieläkin, MUTTA en voi sellaista yksin perustaa :-/ (se mies olisi ihan tervetullut ja raha)

 Mitä lähempänä kesäloma oli, sitä vähemmän alkoi olla motivaatiota koulun käyntiin. Viimeisellä viikolla olikin sitten pakkaamisen aika. Ja voi hurja kuinka sitä tavaraa oli vuodessa tullut asuntolaan kannettua... Sainpa onneksi kaikki silti kotiin :D Ja sitten alkoi kesäloma... Ja sitten tuli se päivä, jolloin ilmoitin kouluun, että lopetan. Virallinen eroamispäivä oli eilen. Nyt olen koittanut totutella ajatukseen, että olisin Helsingissä. Autokoulu kuitenkin odottaa tammikuussa, jotain jännitystä siis on luvassa. Täytyy tosissaan keksiä tekemistä, muuten minusta tulee oikea sohvaperuna (hyvässä alussa jo!).

Nyt tuli vaihteeksi aika pitkä kirjoitus, korvaa niitä päiviä, jolloin en saa mitään aikaiseksi. Kohta varmaan lukijat kaikkoaa, kun en keksi mitään kirjoitettavaa :D Noh, päivittelen tänne silloin kun on jotain päiviteltävää,  vaikka lopetin maatalouskoulun, en lopettanut maallemuutto-aikeitani, joten täällä on vilkasta viimeistään sitten, kun muutto on oikeasti lähellä :) (eli siis parin vuoden päästä?)

2 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Blogissani on tunnustus...

Hillastiina kirjoitti...

Voi vasikoita <3