torstai 18. elokuuta 2011

"Kypsy sinä soppa iltahan. Leppää sinä sauva uamuhun."

Savolainen sanonta. Erääseen tupaan ilmestyi kulkuri kun emäntä oli soppaa keittämässä. Emäntä ajatteli, että kulkuri lähtisi, jos sopan valmistus pitkittyisi ja sanoi: "Kypsy sinä soppa iltahan". Kulkuri viskasi sauvansa nurkkaan ja tokaisi: "Leppää sinä sauva uamuhun".

Tänään olen kutonut mattoa. Enää on alle puolet jäljellä :) Malli syntyi vasta tehdessä, joten en ole täysin tyytyväinen. Jotkut värit olisi voinut sijoittaa toisin, mutta mitäpä siitä, kotoa löytyi täydellinen vaaleansininen matto. Ja kyllä minä tätäkin voin käyttää, ei siinä mitään. Alla pari kuvaa aikaisemmin valmistuneesta matostani:


Kävin tänään mummon siskon kanssa rukouskokouksessa. Pyysivät laulamaan sunnuntaina. No way! En nimittäin laula läheskään yhtä korkealta kuin he :D Äiti lainaatko ääntäsi (sitä he kaipasivat)? Eivät jaksa odottaa neljää vuotta ;)

Vessaetta ollaan saatu kyllä jo tarpeeksi. Herukat ovat varmaan jo mennyttä. Sieniä varmasti löytyisi, mutta eipä oikein ole syöjiä (kyllä minä tykkäisin niitä poimia, mutta en mielelläni syö). Voisi sitten pistää matto- ja sienibisneksen aluille... Puolukoita ei täällä kuulema ole, mutta toisaalta, mustikoiden kanssa oli niin, että ennen kuin niitä näki, niitä ei ollut, sitten kun näki, niitä oli hirmuisesti, sitten kun meni poimimaan, niitä ei nähnytkään... Jos tajusitte.

Äiti, kommenttisi aikaisempaan(?) päivitykseen tuli perille, mutta en julkaissut. Ja jos eno tulee käymään mummolassa niin etten lähde mukana Helsinkiin, niin pistä miun kumisaappaat mukaan. Vaikka onhan minulla täällä turvakärkiset, mutta jos metsässä tulen samoamaan, niin olisi se kiva, jos olisi köykäsemmät saappaat. En keksi muuta mitä tarvitsisin... Olen aika yllättynyt. Sain kaikki tarvitsemani vaatteet pakattua pieneen laukkuun, siis sellaiseen käsveska-tyyliseen. Loput kamat oli sitten mummolle pakastusrasioita ja matonkuteita. Leikkasin eilisen päivän kuteita niin, että sain rakkulan keskisormeeni keskimmäisen nivelen kohdalle. Onneksi siihen, ei vaivaa mitenkään, vaikkakaan saksien kanssa touhutessa. Ja tänään olen pistellyt itseäni pingottimen piikeillä. Siis vahingossa. Se on pelottava kapistus se!

Nyt pitäisi hyppiä pehkuihin, mutta sade taukosi ja olisi NIIIIN ihanaa mennä märältä tuoksuvaan metsään kävelylle! Argh! Mummo vielä luulisi täällä olevan hiippareita. Tuli muuten puhetta oman avaimen hankkimisesta, kun käyn niissä iltakokouksissa aina välillä. Wow! Mutta niin, pehkuihin siis ->

4 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

En ole tuota sanontaa kuullutkaan!
Mitähän ihmettä mä siihen edelliseen kommenttiin kirjotin, kun et kehannut julkasta...
Piti vähän aikaa miettiä, että onko "vessa-etta" joku uusi ulkohuussi mummolan pihan perällä. Sitten savolainen minussa heräsi ja huomasi ves´satteen.

Anne-Mari kirjoitti...

Ei siinä kommentissa mitään sellaista ollut :D Eemi vain tahtoo pitää itsensä "anonyyminä".

Pittee lisätä se heittopilkku sinne niin oletkos sitten tyytyväinen? :P
Kyllä se ulkohuussi olisi kiva... kylminä syysiltoina hipsiä sinne tallilyhty kädessä.

Sirkku kirjoitti...

Olen mä nytkin ihan tyytyväinen, mutta jos tuo kuva on sun mummolahuoneesta, missä on kaikki kasat ja rojut?

Anne-Mari kirjoitti...

Toi matto on jo aikoja sitten valmistunut. Äsken sain itseasiassa kahdenkin maton hapsut leikattua (sininen, josta siis en aluksi tykännyt, mutta on nyt ihana kuin kissanminttu kissalle ja vihreä-ruskean kynnysmaton).
Ei tullut kannettua rojuja mummolaan tälläkertaa!

Kopsasin juustokakun ohjetta ja nyt joku soitti ovikelloa. Iik, miulla on likaset hiukset... imuroin äsken koko kämpän.