sunnuntai 28. elokuuta 2011

Anne-Marin metsämarja-juustokakku



                  ~Anne-Marin metsämarja-juustokakku~


Etsiskelin tällaista juustokakun ohjetta, mutta en netistä löytänyt mieleistäni. Niinpä sitten tein reseptin itse ja hyvä tuli :) Kakku oli paljon helppotekoisempi, kuin mitä luulin! 


 Pohja:                 
(halkaisija 24cm)
200 grammaa eli puolipakettia Digestive-keksejä
75 grammaa voita tai margariinia tai yksi Piltti-purkki omena-/päärynäsosetta


Vuoraa irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla. Pohjalle oma paperi, joka tulee pohjan ja reunojen välistä ulos ja reunoille sopivan leveä suikale, jonka kiinnität esim. pyykkipojalla tai kuten minä tein, teipillä.


Valmista ensimmäiseksi pohja. 
Murskaa keksit hienoksi esimerkiksi yleiskoneella tai sauvasekoittimen myllyllä. Muovipussissakin voi, mutta kokemuksesta voin sanoa, että pussi ei välttämättä pysy ehjänä... Käsin ei myöskään kannata, ellei halua sitten imuroida lattioita ja pyyhkiä pöytiä. Sekoita pehmeä voi/margariini tai sose hienonnettujen keksien sekaan, voit lisätä sen jo keksien hienonnusvaiheessa yleiskoneeseen, itse en niin tehnyt, koska inhoan rasvaisen muovin tiskaamista. Levitä keksi-voiseos pohjalle ja tasoita tasaiseksi, yhtenäiseksi pohjaksi. Nosta jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.


Täyte:
1 prk eli 200 grammaa Viola maustamatonta tuorejuustoa
2 prk Valion Kuningatar maustettua rahkaa  (jos teet pienemmällä pohjalla, käytä vain yksi purkki)
3 tl vanilliinisokeria
1-1½ dl sokeria
4 liivatelehteä


Sekoita kulhossa tuorejuusto, rahka ja sokerit. Tuorejuusto on minulla ainakin aina aluksi paakkuista, mutta kyllä se häviää. Laita liivatelehdet 5 minuutiksi kylmään veteen likoamaan. Sekoittelen sillä aikaa niitä paakkuja. Kiehauta (mikrossa tai vedenkeittimellä) noin 2 rkl vettä, johon liota liivatelehdet. Muista sekoittaa hyvin! Anna liivate-seoksen jäähtyä hieman ja lisää se sitten täytteeseen ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Lisää täyte pohjan päälle ja upota erilaisia marjoja "yllätyksiksi". Pistä kakku noin neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli, jääkaappiin hyytymään. 


Valmista sitten hyytyneelle kakulle kiille:
2 liivatelehteä
n. 1½dl laimentamatonta mehua (esim. mustaherukka) + tarvittaessa hieman sokeria
marjoja


Laita liivatelehdet viideksi minuutiksi likoamaan, kiehauta vettä 2rkl ja liuota liivatelehdet siihen. Sekoita liivateseos mehuun (huom, voit laimentaa mehua, jos siitä tulee mielestäsi liian vahvaa). Kiilteen paksuus kakussa riippuu luonnollisesti siitä, kuinka paljon nestettä käytät. Ripottele marjoja kakkuun ja kaada kiille päälle. Nosta jälleen jääkaappiin hyytymään joksikin aikaa. Itse "unohdin" sen sinne reiluksi tunniksi, 20 minuuttia saattaa riittää. Poista vuoan reunat ja irrota leivinpaperi reunoilta varovaisesti. Siirrä kakku vuoan pohjalta lautaselle/tarjottimelle ja tarjoa.

3 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Ja me, jotka tuota kakkua saimme maistaa/syödä olimme haltioissamme!
Vaikka sen väkertämisessä meni tovi jos toinenkin, tuli tiskiä ja pyykkiä, niin kyllä oli vaivan arvoista!
(Huomenna Melskan äiti haluaa maistaa myös, laita palanen jemmaan. Isot pojat hinkuu kakkua kylmiöstä.)

Tupu kirjoitti...

Ai kuinka onkaan herkullisen näköistä. Saisinpa maistiaisen.

Anonyymi kirjoitti...

Herkullisen näköinen,maistuis mullekin.