lauantai 23. heinäkuuta 2011

Viikon kuulumiset

Sunnuntaina läksin mummolasta kohti Helsinkiä ja kotia :) Matka sujui hyvin, mitä nyt oli muutama hullu kuski liikenteessä... Heinolassa kävimme ABC:llä ja ostin vähän matkalukemista. Kuvia niistä en kuitenkaan ole vielä jaksanut ottaa enkä nimiäkään muista (enkä jaksa penkoa), mutta käsittelevät, ah niin ihania juttuja, kuten entisaikojen talonpitoa yms.

Tältä viikolta en paljoa muista, mutta eipä mitään kummempaa ole ollutkaan. Hiostavan kuuma! Arvatkaa onko jollain talvea, pakkasia ja lunta ikävä... Jotkut laulavat ulkona karaokea. Niin viime yönäkin. Teki mennä karjumaan muutama valittu sana, mutta annoin olla, sillä....

... Siskon tyttö tuli Ruottista tiistaina muistaakseni. Eilen sitten hain neidin meille, eikun siis MINULLE, yökylään :) Lapsi simahti metroon hetkessä, ei siis tarvinnut jännätä huuto-oopperaa, vaikka eipä tämä koskaan minun kanssani ole meteliä pitänytkään. Jäin sitten pihalle varjoon keinuttelemaan ja popsimaan vadelmia, koska siellä oli viileämpää ja rauhallisempaa kuin sisällä. Muksu nukkui sellaiset puolitoistatuntia ja läksimme sisälle mussuttamaan lisää vadelmia. Joukko ipanoita oli heti prinsessan ympärillä halaamassa, pussaamassa ja muuten vain ihastelemassa. Neiti sai viritellä ääntänsä. Suloinen oli, kun huusi minua apuun enon kiusatessa!

Iltapesujen jälkeen söimme iltapalan ja pesin lapsen hampaat. Nukkumaan menimme joskus yhdeksältä ja laps nukahti 22-23 välillä. Neiti nukkui minun kanssani. Sirkkeliksi voisi kyllä lasta kutsua, mutta ääntä ei onneksi lähtenyt, mitä nyt muutaman kerran unissaan ulisi. Yöllä sain kuitenkin mojovan potkun kaulaan(?!), vaippapepun naamalleni jne. Ennen nukahtamista piti silittää poskea, korvaa, jalkaa, kättä, selkää... Maituu (ihana sana<3) ei tarvittu yhtään, velli ennen nukahtamista ja aamulla vettä. Ei siis tarvinnut yöllä hyppiä sängystä. Tytyä täytyi välillä metsästää (tyty = tutti, ihana ranskatar) lapsen nihkeästä kainalosta.
Aamulla herättiin puoli kahdeksalta ja kiiruhdimme suihkuun. Suihkun jälkeen keitin puuroa (vau, ennen en ole hellalla uskaltanut tehdä...) mansikoiden kera, mutta neiti huoli pelkät mansikat. Pian menimme ulos kiik-kaak. On se kiva kun on lapsi hoidettavana, tulee ulkoiltua. Kotona taas söimme ja söimme, leikimme yms. Sitten mummo vei lapsen ulos päiväunille ja minä hetken päästä hoitamaan homman loppuun. Äithi ja ihi tulivat liian nopeasti mielestäni ja nyt olen ikävöinyt hoidokkia siitä lähtien. Jos joku nyt kysyisi, että tekisinkö saman uudestaan, vastaisin kyllä. Niinkuin viimekerrallakin kun prinsessa oli MINULLA yökylässä :)

Nyt sitten koitan viihdyttää itseäni Sotiris Niniksen kulta-poikaa paijaamalla ja äiti-poloista kiusatessa.
Uutisia ei oikein viitsisi lukea/katsoa, pelkkiä masentavia juttuja! Ihmiset sekoaa, elektroniikka sekoaa, maapallo sekoaa, m-a-s-e-n-t-a-v-a-a! Tahdon takaisin maalle :( Siellä unohtaa helposti kaiken pahan ellei joku ole muistuttamassa. Siellä ydinvoimaloiden räjähtämisen pelko on pienempi kuin kaupungissa (tjaa no pitäisi olla päinvastoin), ryyppääviä/polttavia/kiroilevia teinejä ei näy, kuten ei aikuisiakaan (voitteko te örveltäjät pitää pienempää ääntä yöllä, kun toiset yrittävät nukkua?!).

Tjooh, taidan mennä iltapalalle ja nukkumaan ennen kuin tämä päivitys täyttyy pelkästä valituksesta ja ärtymyksestä. Kuumuus pehmittää aivot. Olisi pitänyt juosta ulos silloin kun satoi vettä! Joo, moikka! Päivittelen taas ehkä vasta viikon päästä, tällä viikolla kun ei tullut mitään hinkua tänne, muuten kuin toisten blogeja lukemaan. Ja senkin olen tehnyt muulla kuin omalla koneellani (Ei ehkä kuitenkaan kannata hehkuttaa sitä liikaa äitille...).

1 kommentti:

Rouva Lypsy kirjoitti...

Meillä saisit hoitaa sekä lehmiä, että näitä vaippapyllyjä. :D