torstai 23. kesäkuuta 2011

Lähes koko kolme polvea kasassa

Eilen illalla tulivat äiti ja isi yhdeksän lapsen kanssa viidenkymmenen hengen tilausbussilla, jota isäni ajoi. Jännitin kamalasti heidän matkaansa, vaikka isi onkin bussikuski ja enemmän haasteita löytyy Helsingin kapeilta kaduilta/teiltä ja ihmisvilinästä. Sydän hyppäsi kurkkuun, kun olin odottamassa heidän tuloaan tienlaidassa ja ohi meni kohti mäkeä kaksi rekkaa ja henkilöautoa peräkkäin. Niiden takaa alkoi yksi henkilöauto ohittamaan juuri ennen mäkeä. Odotin mäen takaa kuuluvan rysäystä, joka syntyisi isin ajaman bussin ja tämän henkilöauton törmäyksestä. Ei onneksi! Turvallisesti pääsivät perille ja kahdeksanvuotias pikkuveli pakoyrityksistä huolimatta pääsi tämän sekopään puristuksiin (miksiköhän ikävöin tätä jätkää eniten?). Bussin peruuttaminen pihapiiriin oli katsojille ainakin vähän jännittävää, koska eipä sitä pihapiiriä pitkille linja-autoille ole suunniteltu.

Vanhin siskoni miehensä ja ihanan alle 2-vuotiaan tyttönsä kanssa puuttuvat porukasta. Pikkuisella oli juuri korva-, silmä, kurkunpään- ja keuhkoputkentulehdus! Ei saatu neljää sukupolvea kasaan, mutta näillä mennään.

Ulkona on pilvistä ja välillä sataa tihuttaa. Isi vei kolme ipanaa uimaan ja minä ja muut ipanat jäimme "kotiin" laiskottelemaan. Kävin tänään myös äitin ja isin kanssa kirkolla papan Ladalla. Aikas jänskä matka, olen yhden kerran aikaisemmin ollut isin ajamassa autossa kyydissä, muulloin ollut bussi. Kolme kaupunkilaistolloa maalla... emme meinanneet saada bensakorkkia auki, jonotimme pitkään S-marketin kassajonossa ja muuta mukavaa. Äiti vielä ilahdutti torimyyjää ostamalla tusinan Viipurin rinkeleitä (niitäkö ne on?). Toivottavasti sade lakkaisi lauantaiksi ja paistaisi aurinko, koska silloin olisi tarkoitus ottaa "sukupotretti". Äidin veljet perheineen ovat silloin kaikki koolla.

Tirtetta tuossa vaihtaa viidettä(?) kertaa vaatteitaan tämän päivän aikana. Kaikki prinsessamekot ynnä muut on täytynyt vuorollaan pistää ylle.

2 kommenttia:

Minttu kirjoitti...

Ihana kuulla että kaikki ovat ehjinä perillä . Oikeen ihanaa juhannusta koko sakille

suvi kirjoitti...

ihanaa lomaa sinne! ja juhannusta,terkkuja äitillesi;)