keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Mättäällä

Aamulla vähän jännitti. En tiennyt, onko muita oppilaita tulossa tunnille ja meillä oli kaiken lisäksi uusi opettaja. En onneksi ollut ainoa oppilas. Yksi oli minun lisäkseni. Ja onneksi tämä toinen oppilas oli sellainen, jonka kanssa pystyy keskittymään opetukseen, eikä tunti mene pälätykseen ja koiranpennuista puhumiseen. Siis ei siinä pennuista puhumisessa ole mitään vikaa, mutta kun olisi kiva kuunnella opettajaa. Minusta se on loukkaavaa olla kuuntelematta. Ja jäädä tulematta tunnille. Opettaja oli alkuviikon yksin ollut koululla, kun ei oppilaat olleet ilmestyneet tunnille. Mahtoi ottaa päähän ajaa aamuisin kahdeksaksi koululle ja odotella oppilaita, jotka eivät sitten ilmestykään.

Menimme metsään 80 kuusen taimen, yhden putken, neljän metrin pituisen ongen vavan (tiheyden mittaamiseen) ja taimien kantokopan kanssa. Täydensimme jo istutettua aluetta. Sieltä löytyi kaikille uusille taimille kasvupaikka :) Sitä vain jäin miettimään, että minkä ihmeen takia täytyy istutusalue kääntää mättäiksi (onko se vain siksi, että taimet kasvaisivat kivennäismaassa?). Onhan ne puut ennenkin kääntämättömässä maassa kasvanut! Kuulimme kahden käen kukkuvan. En laskenut elinvuosiani, koska en ole taikauskoinen. Laskekoot ken tahtoo.

 Päivän lopetimme lounaan jälkeen. Olen nyt ehtinyt katsoa elokuvan, lukea blogeja, syödä, rypeä itse- ja myötäsäälissä, haaveilla kesästä (, pelätä sen tuomaa hellettä)... Ikävä siskon tyttöä ja jopa Tirtettaa. Enää kaksi päivää koulua. Alan jo stressaamaan sitä, jos unohdan jotain koululle. Täytyy muistaa palauttaa huomenna koulun kirjastoon pinkka kirjoja... täytyy muistaa ottaa keittiön kaikista kaapeista tavarat. Täytyy muistaa palauttaa asuntolan avain ja lunastaa pantti takaisin. Täytyy muistaa tarkistaa vaatekaapit, ettei sinne ole jäänyt mitään. Nythän niiden PITÄISI olla tyhjät, kaikki tavarat lojuu huoneen lattialla, jotta ne olisivat näkösällä. Sabotoidut nahkasaappaani pääsivät viimeinkin roskiin. Samoin tämän päiväinen päivällisateriani, kaaliohralaatikko. Alkoi jo pursua korvista ja nenästä kun lounaallakin söin sitä. Se oli kyllä hyvää (äiti, kokeile joskus!). Nyt voisin mennä syömään jäätelöt pois.

Vinkki:

"Itsetehty jäätelö"

Ainakin Prismasta pitäisi löytyä Teddy´s- jäätelötötteröitä/-vohveleita (10kpl/pkt).  Itse sain kyllä käydä kaikki keksihyllyt läpi, kunnes löysin paketin läheltä vehnäjauho-hyllyä. Yhdelle vohvelille tulee hintaa noin 20 senttiä. Sitten vain ostat/teet makusi mukaan jäätelöä ja pyöräytät pallot tötteröihin. Voin sanoa ihan kokemuksesta, että lapsista se on jännittävämpää kuin suoraan kaupasta ostettu Ingmannin, Pingviinin tai Pirkan jäätelötötterö. Joskus jopa halvempaakin! Niin ja sitten ei enää tarvitse avata pienemmille lapsille niitä jäätelöpapereita... ;) (I hate it)

2 kommenttia:

suvi kirjoitti...

oudolta kuulostaa jos ei oppilaita tunnilla näy,mutta se lienee joidenkin tapa...
sulla on oikea asenne opiskeluun!jatka samaa rataa,saat paljon uutta asiaa tietoosi.
Eiköhän se omaisuuskin matkaan lähde:)
pitääpä joskus kokeilla tuota jätskiä:)

T kirjoitti...

Mä oon käsittänyt että istutus alue käännetään mättäiksi sen takia juurikin että ne havunneulaset ja muu "peite" mikä maassa on menee antamaan puun juurille ravintoa. Ja kun istuttaa puun mättään päälle, niin puun juuret kestävät paremmin esim. vesisateessa. Lisäksi mätäs on lämpimämpi kasvupaikka.