tiistai 17. toukokuuta 2011

Ja lisää äestystä...

Muutuin eilisestä uneliaasta, pilvilinnoilla seikkailevasta ja hiljaisesta ADHD-touhottajaksi, kun kaksi luokkalaistani tyttöä tulivat myös tunnille (vähän kyllä minun menoani haittasi se, että minua on koko päivän oksettanut. En tiedä miksi, ei ole vatsataudin oloista. Saa nähdä, saako asuntolan lattia uuden laatoituksen :S). Kiertelimme Mustialaa ympäri, tutkimme sokerijuurikkaan ja vehnän itämistä, rikkakasvien kasvua (olisi jo ruiskutusten aika... mitä itse en halua omilla pelloillani tehdä). Kävimme humala-köynnöksiä katsomassa ja lopulta me likat karkasimme lehmien kesälaitumelle. Aino-rakas tuli minua vastaan <33 Alppi oli vauvamasunsa(?!) kanssa tiineiden puolella. Odotti sähköpaimenen toisella puolella rapsutuksia. Ei tiedä vaikka ostaisin Alpin vasikan ;) (juu toiveajattelua). Yvonne on näköjään poistunut joukosta vihreämmille laitumille :(

Menimme ojanpientareella istuvan opettajamme luokse ja jatkoimme matkaa. Kävimme kuminapelloilla, sieltäkin löytyi rikkakasveja. Pidimme yhdistetyn tauon ja ruokailun. En jaksanut odottaa puolta tuntia ruokailuun ja minulla oli eilisestä perunoita ja kuskuspihvejä, jotka lämmitin pekonin paistorasvassa. Eli siis tämän päivän lämmin ateria: paistettuja perunoita, kuskuspihvejä, pekonia, kurkkua ja raejuustoa (Valion on parempaa kuin Keson!).

Emme olleet sopineet/kysyneet opettajalta, moneltako tauko loppuu, joten menimme sinne puolen päivän aikaan. Ryhdyimme valmistelemaan muokkainta peltohommiin. Rikkakasvien juuret täytyi poistaa piikeistä, ettemme kuljettaisi niitä pellolta toiselle. Ajoimme pellolle ja aloitimme muokkauksen. Kaikki kolme oppilasta saimme vuorollamme ajaa. Se oli kivaa ;) En osaa sanoa mikä siinä minua viehättää. Samalla tavalla on kiva puida, kolata navetassa lantaa, kyntää, maalata, niittää, leikata... Kunpa siivoaminenkin olisi yhtä kivaa... ja pakkaaminen. Ja tavaroiden lajitteleminen... Huomenna pääsisin näyttöni (IIK!) jälkeen kotiin, mutta jos en tänään saa mitään aikaiseksi niin lähden vasta torstaina, jotta saan turhat tavarat heitettyä pois. Ei sitten ensiviikoksi ole niin paljoa tekemistä... Jos näette torstaina kahden ison matkalaukun kanssa säheltävää neitokaista, niin se olen mahdollisesti minä. Täytyy nyt kyllä vähän levätä, josko tämä oksettava olo menisi ohi :( Tiedä minkä aiheuttama...

4 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Jos se on samaa pöpöä, mikä viikonloppuna sekoitti Mellakan vatsan?

Anne-Mari kirjoitti...

Toivottavasti ei ole mikään pöpö :( Toisaalta ennenkin on ollut tällainen olo ja se on johtanut laattaamiseen... Lepäämisestä ei tullut mitään, pystyssä ollessa ei tarvitse pelätä, että jotain tulisi ylös.

T kirjoitti...

Oletko muuten kuullut biodynaamisesta viljelystä? Sehän on tavallaan luomun "yksi suuntaus". Itse törmäsin siihen vähän aika sitten ja se kuulosti mielestäni mielenkiintoiselta. Tietenkin siinä(kin) on juttuja joita en allekirjoita, mutta esimerkiksi eläinten määrä suhteutettuna peltopinta-alaan tarkasti kuulostaa todella fiksulta :)

Anne-Mari kirjoitti...

T: Meillä on ollut siitä koulussa. Täytyy kaivella muistiinpanoja esille, koska en muista siitä mitään :D