tiistai 12. huhtikuuta 2011

Voi rähmä

Otin tänään navetassa kuvia lehmylöistä ja niiden lapsista. Tämä kömpelys vain sitten vahingossa poisti kuvat MUISTIKORTILTA elikkä niitä en saa enää takaisin. Höh. Arvaukseni osui aika oikeaan, siitä hienosta, kauniista holstein-vasikasta tulee (toivotaan tulevan) suvun jatkaja. En kylläkään tiedä, onko se sonni vai lehmävasikka... No jaa. Hiano nimi sillä oli, sitä(kään) en muista juuri nyt. Edelliseen kirjoitukseen pistin kuvan äitilehmästä ja tämän vauvasta. Tänään oli äitillä kova hätä kun tämä erotettiin vauvastaan! Kun mamma vietiin lypsylle, kutsui tämä lastaan hädissään. Lapsi kuitenkin tuupittiin toiseen suuntaan, yksityiskarsinaan. Lypsyn jälkeen jäi äiti itkemään lastaan karsinaansa. Tämän naapuri oli jossain vaiheessa iltanavetan jälkeen poikinut. Suloinen vasikka köllötteli siellä. Tämän mamma vaan tallusti lapsensa yli (potkaisten tätä naamalle!) lypsyasemalle. On ne niin erilaisia äitejä. Tätä mammaa ja lastaan ei vielä erotettu toisistaan.

Minä ja amk:in opiskelija pistettiin navettatyöntekijä lypsylle ja itse ajoimme lehmät lypsylle, kolasimme lantakäytävän, kuivitimme parret, siivosimme karsinat, täytimme puruvaunut, lakaistiin ruokintapöytä, kolasimme ja kuivitimme umpilassa, jaoin rehut umpilan lehmille, lakaisimme käytävät, minä kolasin myös vähän kokoomatilaa... pääsimme ennen yhdeksää pois (normaalisti n. 9.30), taukoa ei pidetty. Eli alle kolme tuntia tehtiin noita hommia. Välissä tietenkin ehdittiin paijailla lehmiä, vasikoita ja kissaa :)

Nyt olen käynyt suihkussa, navettavaatteet on tungettu hyllyyn "piiloon" odottamaan seuraavaa (ja viimeistä) navettavuoroa, joka on torstai-aamuna. Seuraavan kerran pääsen navettaan noin puolen vuoden kuluttua! :O
Tai ei sitä tiedä... jos tulevien ykkösten kanssa menen (jos menen).

Istutin muuten viime viikon tiistaina mintun siemeniä ja nyt jo löydän ruukusta sirkkalehtiä :) Viikonlopuksi laitoin kelmun päälle ja pysyi hyvin kosteana.

Minulla olisi nyt vapaata 12.30 asti, voisin siivota huonetta vähän... eilen imuroin ja lattialla ei ole mitään, mutta nämä työpöydät! Yksi pöytä on täynnä lankoja ja muovipusseja, toinen täynnä lehtiä, kirjoja, lääkkeitä ja kaikkea muuta... mm. 3 tuubia huulirasvaa, hiusharja, tietokone, kuulokkeet, kännykkä, avaimet, lompakko, patalaput, lapaset, penaali, käsirasva, korvatulpat... minun oma "miljoonalaatikkoni". Noh, siivotaan äkkiä ja sitten voin vaikka lukea :)

Iltapäivällä minulla on maatilan työkone-käytännön hommia puoli yhdestä kymmentäyli neljään... hauuuuuuukotus.

Ei kommentteja: