torstai 28. huhtikuuta 2011

Seikkailua

Aamulla meillä oli maatilan töitä, vaikka lukujärjestyksessä luki, että olisi hitsausta. No ei se mitään, kivaa silti oli :) Myöhästyin melkein kymmenen minuuttia tunnista, koska kävin hakemassa metsurin varusteet tulevaa viikkoa ja kesälomaa varten. Ei se (minua ainakaan) haitannut, hyppäsin yhden ryhmän kanssa autoon ja menimme pellolle kiinnittämään lippua ruiskutusta varten. Sen jälkeen menimme tallille tasoittaaksemme aitausten maan. Toiseen ei mahduttu portista, joten annoimme sen olla, toinen saatiin kait tasoitettua, en tiedä, koska lähdin opettajan ja yhden oppilaan kanssa konehalleille. Otin Jontikan yläpihalle ja kytkin koukun. Aluksi luulin, että se tulee taakse, joten peruutin traktorin, mutta sitten opettaja sanoi, että se tulee eteen ja homma uusiksi :D Sainpahan peruutusharjoittelua. Kytkeminen onnistui, minun vain pitäisi muistaa aina käyttää hitaasti liikkuessa kytkimen sijaan jarruja...

Opettaja tuli kuorma-autolla, minä istuin traktorissa matkustajan paikalla, kun toinen oppilas ajoi sen rehusiilolle. Hommana oli siirtää kuorma-auton lavalle lannoitesäkkejä. Minä kiipeilin säkkien päällä ja kiinnitin koukkuja, toinen oppilas sai hoitaa ajamisen :D Sen verran tarkkaa hommaa se oli. Korkeanpaikan kammo pysyi aika hyvin piilossa, paitsi jos katsoin suoraan alas. Säkeillä oli niin kiva kiipeillä! Taas yksi paikka, jossa pikkupojilla voisi olla kivat (,mutta vaaralliset) leikit. Minun piti tunnustella jalalla säkkejä, ettei sisältö/säkki lähtisi valumaan, muuten tämä tyttö lojuisi säiliössä luut poikki. Ja tietenkään ei ole tarkoitus pujottaa jalkoja säkin sangan (siis se, mistä koukku ottaa kiinni) läpi, siinäkin voisi käydä huonosti. Mitään ei onneksi sattunut, mutta koko lavaa emme saaneet täyteen, kun piti jo mennä syömään.

Tänään tulee vielä yksi seikkailu. Minun pitäisi nimittäin selvitä koululta Kuopioon. Olen liikkunut melko vähän linja-autolla ja junalla eri reittejä ja nyt vielä pitäisi vaihtaa linkusta junaan ja Kokkolassa vaihtaa vielä toiseen junaan. Onneksi siirtymä-ajat ovat noin puolesta tunnista tuntiin, joten on aikaa siirtyä pisteestä a pisteeseen b ja siinä välillä vaikka pisteeseen x. Noin seitsemän tuntia tulee tänään sitten matkusteltua :D Yritän vielä karsia matkatavaroita, koska jo pelkästään mettäkamppeet vievät kaksi muovikassia. Täytyypi muuten sitten muistaa ottaa tämä tietokonekin mukaan :D Saisin sydänkohtauksen, jos unohtaisin sen!

Nyt kuitenkin hejdå, kirjoittelen tänään, jos ehdin ja jaksan! Junassa on pistoke tietokoneelle, siellä voisin ainakin aikaani kuluttaa blogeja lukemalla. En tiedä uskallanko nukkua, jokuhan voi innostua viemään tavarani!

2 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Onnea matkaan ja soita mammalle, jos tulee hätä.
Jos tulee pissihätä, mene vessaan. Junissakin on vessa.

Anne-Mari kirjoitti...

Soitan jos tulee hätyli. Nökötän täällä juna-asemalla, vähän tuulee ja on vilpoista, mutta mieluummin ulkona saamassa happea kuin sisällä asemalla siinä pelossa, että unohdan mennä ajoissa junaan.