perjantai 8. huhtikuuta 2011

Navetassa

Heräsin aamulla 5.22. Aamupalan olin illalla tehnyt valmiiksi ja navettavaatteetkin puin jo silloin, ne kun ovat puhtaat pitkikset ja t-paita. Sain siis nukuttua vähän pidempään, syödä rauhassa ja lukea blogipäivityksiä.
Navettaan läksin noin 5.55, puin työhaalarin ja navettasaappaat ja nappasin navettakissan syliini. Koulun navetassa on työkäsineiden testaus menossa, sain kahdet erilaiset hanskat lypsyä varten. Lypsyn jälkeen piti arvioida mm. hanskojen kestävyys ynnä muut.

Lypsy alkoi verkkaisesti, siellä olin minä ja kaksi opettajaa/navettatyöntekijää. Kukaan lehmistä ei ollut lääkekuurilla eli kaikki lypsettiin tankkiin. Potkurautakin pistettiin vain parille lehmälle, taitaa loput potkijat olla ummessa :D Sain Yvonnen lypsettäväksi. Vähän nosteli jalkojaan, utareet olivat kovat ja vähän turvoksissa. Oli kuitenkin ihan nätisti <3 Alppi mulkoili minua, koska en silittänyt sitä, enkä muutenkaan huomioinut. Päästyään lypsyasemalta otti pukkilaukan väärään suuntaan. Kevättä rinnassa! Näytti hilpeältä :D
Harvoja lehmiä enää nimeltä muistin, varmuudella tunnistan Alpin, Yvonnen ja Mimmin. Kaksi lehmää oli poikimakarsinoissaan odottelemassa haikaraa. Iken ja Ilen karsinan on vallannut kaksi ylisöpöä sonnipoikaa. Yksityiskarsinassa makoili jopa Ikeä ja Ileä söpömpi pieni mustavalkoinen vasikka. Sillä oli niin pieni ja söpö pää <3  Siivosin vasikoiden karsinat, kuivitin, täytin kaksi purukärryä, vein poikimakarsinoissa asuville AIV:tä, lakaisin käytävät, työnsin kolalla rehut lähemmäs lehmiä, lakaisin ruokintapöydän, kuljetin rehunjakovaunun jakamaan rehua, pesin vasikoiden maito"ämpärin", kolasin kokoomatilan ja lypsyaseman, pesin lypsimet (ei tuossa järjestyksessä kuitenkaan). Jalat eivät ole niin kipeät kuin yleensä navetan jälkeen :D Astma kuitenkin muistutti olemassaolostaan.

Nyt minun pitäisi äkkiä pakata loput tavarat ja suuntaamme hevosmessuille. Sieltä illalla kotiin päin tappelemaan itsensä kipeäksi ikävöineen Tirtetan kanssa ja halimaan niin ihania pikkuveljiä ;) Vaiko päinvastoin... No jaa!

Ps. Muistakaas osaillistua arvontaan! Linkki sivupalkissa ja se löytyy myös pari tekstiä alempaa.

Ei kommentteja: