maanantai 4. huhtikuuta 2011

Mitäs tässä...

Kahden tunnin kauppareissu yhden vaivaisen postimerkin takia, jota en sitten kuitenkaan tarvinnut. Onneksi pääsin autokyydillä :D

Aamulla oli kemian tentti. Ei mitenkään vaikea, mutta yritä nyt aamutokkurassa nyhtää pääsi uumenista piin kemiallista merkkiä tai laskea mooleja. Ehkä siitä kuitenkin läpi päästään... Toinen tunti oli tieto- ja viestintätekniikkaa (eiku... jotain kuitenkin). Exeliä (taulukkolaskentaa) opettelimme käyttämään. Itselläni on ollu yläasteella sitä samaa, mutta huomasinpa unohtaneeni jo lähes kaiken. Tämän tunnin jälkeen meillä oli lyhykäinen tauko ja minulla hurjan kova nälkä. Mitäs siinä muuta, kuin googlettamaan mikro-mutakakun ohjetta. Heti löytyi helppo ohje (juu googlettakaa itse). Sekoitin ainekset yhteen, kippasin lautaselle, pistin mikroon, annoin olla siellä kunnes näytti kypsältä ja kipaisin ruokakasvituotannon tunnille lautasen ja haarukan kanssa. Kuivempaa oli kuin mitä mutakakun kuuluisi olla, mutta hyvä vain, muuten olisi tullut äklö olo :D Hyvää kuitenkin oli. Tunnilla puhuttiin maan muokkauksen hyvistä ja huonoista puolista, kirjoitettiin vihkoon taas paljon päntättävää. Syvennyin jossain vaiheessa piirtelemään ja meinasi unohtua opetuksen seuraaminen. Tunnin jälkeen oli ruokailu, mutta ruokahalu oli tiessään. Nälästä sitten sain kaupoissa kärsiä (vaikkakin ostin pillimehun :D). Nyt on iso äitin sämpylä masussa ja väsyttää.

Huomenna aamulla maatilan rakennustöitä, yhdeksältä tosin joudun sinne hygieniapassitenttiin menemään (mikäli se ei maksa/saan laskun). Iltapäivän tunteja en muista, mahtoi olla matikkaa ja yritysoppia/mitälie.
Huoneeni näyttää tällä hetkellä aika räjähtäneeltä... Missä se järjestelmällinen ihminen (minäkö?!) on? Noo jaa... olkoot siellä nyt kunnes jaksan siivota kunnolla.

Enään on noin neljä viikkoa koulua jäljellä... IIIKS! On meillä toukokuussa opetusta, mutta vapautuksia saa mikäli voi työt omalla tilalla tehdä. Itse ainakin menen mummolaan metsähommiin (ja jos joku haluaa Kangasniemen seudulle tämän likan kylvämään tai päästämään lehmät laitumelle niin voin tulla!). Sattuipa niinkin hyvin, että enollani on silloin loma, kun on rästiviikko. Minun ei rästiviikolla tarvitse kouluun tulla, koska en ole lintsannut tunneilta :) Niin, ei se lintsaaminen kannata!

Kävijöitä on tullut ahkerasti, täytyisi jo varmaan alkaa väsäämään palkintoa/palkintoja. Vielä kuitenkin tämä viikko ja julkaisen sen arvonta-tekstin. Vielä en edes palkintoa/-ja paljasta.

Äitille tiedoksi, että se myöhäinen kotiinpaluu on tällä viikolla!

4 kommenttia:

Tallipäiväkirja kirjoitti...

Hei Kangis! Mulla on Kangasniemellä tuttuja ja jopa lehmätilallinen sellainen.

MITÄ tuo maatilarakentaminen påitää sisällään? Kuulostaa niin kiinnostavalta että lähden kohta ittekki maatalouskouluun.

Anne-Mari kirjoitti...

Noilla tunneilla ollaan tehty hevosille tarha-aitausta ja nyt ollaan jonkin aikaa kunnostettu entisestä sikalasta vapaa-ajan tilaa ja sitä tullaan tekemään vielä piiiiitkään. Perusjutut, esim. lattian valaminen, kaakelointi/tapetointi, maalaaminen ja pieni nikkarointi on keskeisiä asioita. Otin vielä toisen kurssin valinnaisena, sekin varmaan menee sitä samaa sikalaa kunnostaessa.
Jos ei tiedä, mitä tekisi, kannattaa tulla maatalouskouluun :D Täältä saa kyllä kattavat perusteet maatalouteen.

Tallipäiväkirja kirjoitti...

Juurikin kaikenlaisia rakentamistaitoja täällä pikkutilalla tarvittaisiin. Vaan taitaa olla koulut jo käytynnä meikäläisellä, kun tuli tämä tilakin jo hankittua. Lattian valuja ensi kesänä tiedossa... katon vaikka googlesta ohjeet :)

Anne-Mari kirjoitti...

Voin tulla valamaan lattiat :D Vaikkakin sitä tänään en päässytkään tekemään, kun hygieniapassin hankkiminen veikin melkein koko koulupäivän.