keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Aamun ensimmäinen tunti oli tieto- ja viestintätekniikkaa. Käytimme Exeliä (taulukkolaskentaa) ja laskimme kaikenlaisia laskuja. Tunnilla oli tosi rentoa ja rauhallista. Toinen tunti oli ruokakasvituotantoa. Menimme pelloille kävelemään ja kuuntelemaan. Kuvia napsin aina välillä.

Mato. Maa on siis hyvässä kunnossa.

Kyllä olisi pikkupojilla kiva leikkipaikka...


Kosteikko, pelloilta valuva vesi valuu tähän ennen Mustialan lampea. Fosfori ynnä muut haitalliset aineet menevät pohjaan eikä näin ollen vesistöä rehevöittämään.


Viimeinen tunti oli maatilan rakennustöitä. Meillä oli ensimmäinen tunti eristyksistä juttua, saimme tutkailla kaikenlaisia näytekappaleita. Sen jälkeen oli tentti, se oli ihan helppo, jos tiesi asiat.

Nyt on vähän kiukkuinen olo. Väsyttää nääs. Ja vähän ärsyttääkin. Kokeilin "vanhoja" vaatteitani, ei mene hameet eikä farkut päälle. Talvella lihomista ei niinkään huomannut, koska toppahousut ostin vasta tänä talvena joten koko oli se mikä on. Nyt tulee kesä ja hameet eivät enää mahdu. Mahtui vielä koulun alussa. Ehkä se kesäloma on ihan hyvä juttu. Mummo saa sitten pistää minut kunnon rääkkiin, olen valmis! Ja jos kuntoa haluan kohentaa, tulen loppukesäksi koulun navettaan vapaaehtoistyöhön. Suostuisivatkohan...

 Vielä pitäisi pakata, tehdä yhtä hevostalouden tehtävää ja millonkohan saan arvontapalkinnon postitettua (pahoitteluni viivästyksestä!). Reilun viikon olen koululta pois ja minttu kyllä kuihtuu sinä aikana moneen kertaan. Uskaltaisikohan jättää sen luokkalaisteni huomaan...

1 kommentti:

Villiviini kirjoitti...

Ei hätää, muistutan kyllä jos ei rupea syksyyn mennessä kuulumaan. Hyvää matkaa!