keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Tentti, oma huone, iltamat, huominen näyttö

Siinäpä tänään ehkä eniten mietityttäneet asiat. Aamulla ensimmäisellä tunnilla oli maatilan työkoneiden käytännön juttujen tentti, jota olin melkein panikoinut. Aamulla olin jo välinpitämätön, menee miten menee. Tentti olikin suht helppo, mutta jokaisesta väärästä vastauksesta vähennetään pisteitä!
Tentin jälkeen aina ruokailuun asti meillä ei ollut mitään, iltapäivällä oli äidinkieltä, harjoittelimme asiakirjojen yms. tekemistä. Viimeinen tunti oli yritysoppia/mitälie, mutta minulla oli niin nälkä, että tunnista en saanut mitään irti. Lopulta neljän jälkeen menimme ruokalaan, mutta minua ei yhtään huvittanut syödä lihapullakastiketta ja perunoita, en tiedä miksi. Mutta viiden tunnin väli edelliseen ruokailuun... huhhuh! Menin sitten asuntolalle. Pakastinhuoneen ovi oli lukossa. Huippu juttu! Talsin sitten jääkaapille ja nappasin kaksi palaa leipää, edes voita en jaksanut laittaa päälle. Nyt on taas nälkä... on tuolla sentään lisää leipää, munia ja leivontatarvikkeita, mutta kun ei jaksa mennä tekemään mitään!

Illalla olisi iltamat ja kait sinne menenkin, mutta toisaalta kämppikseni vaihtoi tyhjänä olleeseen huoneeseen (joka on muuten paljon kivempi kuin tämä!) ja minulla olisi mahdollisuus siivota ja järjestellä tavaroita. Huoneessani on muuten ikkunalauta, mutta ei siinä viitsi istuskella, koska a) ikkunoista vetää ja b) ohikulkijat voivat vähän töllistellä. Mutta led-lyhdyt saavat siirtyä työpöydältä sinne :)

Lähes kaiken vapaa-ajan olen tänään käyttänyt tanskan opiskeluun ja Tanskalaisen maajussin katseluun. Ja sitä samaa voisin jatkaakin ellen ala pian siivoamaan ja selaamaan pois heitettävät lehdet läpi.

Huomenna minulla on ilmeisesti heti aamusta etukuormain-näyttö. Vähän jännittää, etenkin kun en tiedä mistä sitä lunta joudun kuormaamaan. Toivottavasti parkkipaikalta, koska siellä on tilaa ja "kaatopaikka" on lähellä. Traktoritoiveen ainoa kriteeri on automaattivaihteet, ihan vain siksi, että ei tarvitse alkaa tappelemaan käsijarrun ja vaihteiden kanssa. Näytössä pitää myös osata tehdä ajoonlähtötarkistukset, esim. renkaiden paine, öljyt, jarrut ja valot. Iiks!

4 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Näetkö mamman soosottavan sormen: syödä pitää kunnolla.

Anne-Mari kirjoitti...

Näen sieluni silmin mamman soosottavan sormen ja toruvan katseen, kun kerron, että äsken tuli seitsemän tuntia kunnon ruuasta (siinä välissä 2 palaa mamman leipää). Nyt on älyttömän helppo lettutaikina turpoamassa. Jos energia riittäisi niiden paistamiseen...

Sirkku kirjoitti...

Joko on maajussikuume korkealla?
Mammalla ainakin.

Anne-Mari kirjoitti...

No arvaa vain, tänään ei olla muuta tehtykään kuin katseltu ja ajateltu maajussia... huoooh!
Ei muuten enää ole maailmanloppu, jos en ehdi kotiin näkemään jotakin jaksoa, kun olen ainakin kolmella jaksolla edellä ;)