perjantai 11. maaliskuuta 2011

Perunoiden nostoa, pajunkissoja, humalaisia sun muuta

Ensimmäinen tunti oli maatilan työkoneiden teoriaa. Perunoiden viljelyyn käytettävät koneet/laitteet aiheena. Katsoimme pari videota erilaisista yhdistelmistä. Tällaiset vain ovat minusta niin mielenkiintoisia. Ei tulisi meileenkään lintsata tunneilta (no ei ole tainnut tulla koko maatalouskoulussa olon aikana).
Poikkeuksellisesti tänään oli myös rehukasvituotantoa. Kasvin osista puhuttiin ja kirjoitettiin. Nupuista ja pajunkissoista...

Kävin syömässä ja siellä olikin uunikalaa ruokana, ihanaa :) Ehdin hyvin pakata, tehdä eväät ja tiskata puolessa tunnissa ja sitten suuntasin bussipysäkille. Pysäkillä oli kiva seistä ja väistellä jättimäisten kuorma-autojen ja rekkojen suihkuttamia loskia.

Forssassa sain sitten odottaa tunnin. Juuri kun saavuimme asemalle, lähti Helsingin bussi :D Toisaalta en ajatellutkaan ehtiväni siihen. Oli sitten kiva asemalla istua ja odotella bussia... joku humalainen oli ilmeisesti jutellut jollekin tytölle vähän ja tyttö ottanut nokkiinsa ja kiroillut ukolle. Ukko tuli sitten viereeni istumaan, "anteeksi, että istun tähän" ja alkoi arvuutella alaani. Lähihoitaja... ja katsoi kylmälaukkuani, en tiennytkään, että sellainen kuuluu heidän varustuksiinsa. Sitten mies kertoi humaltumisensa syyn: "oon humalassa, koska kukaan ei välitä minusta". Sääliksi kävi miestä. Sitten mies alkoi puhumaan maanviljelystä, kuinka vilja on myrkyllistä ja aiheuttaa tauteja ja kuinka maanviljelyksessä pyörii miljoonabisnes ja kaikki maanviljelijät ovat itsekkäitä ja ahneita... Mies käski minun katsoa häntä silmiin ja sanoi olevansa hyvin agressiivinen mies. Eipä siltä kuitenkaan (onneksi) vaikuttanut. Puhui sitten hetken eläinrääkkäyksestä, kunnes eräs miehen ystävä tuli paikalle ja he menivät jotakin tummaihoista poikaa jututtamaan. Tyttö, joka oli humalaiselle kiroillut, käveli miehen ohi ja mies varsin loukkaantuneena kertoi ystävälleen: "hän haukkui minua!". Menin sitten ulos odottamaan bussia ja pian se tulikin. Ihana, uusi bussi, jossa istuimen sai lähes makuuasentoon ilman, että se häiritsi takana ollutta, paljon oli jalkatilaa. Selkänoja oli mukavasti muotoiltu, unelmien bussi :D Matka taittui jälleen hyvin nukkuen. Parhaimman näköala-matkan saan, jos menen vakiovuorolla (kestää kolme tuntia). Kiertelee maita ja mantuja, ihania maalaistaloja. Kulkee vain niin harvoin ja myöhään, että ei tullut tälläkään kertaa mentyä sillä.

Kotiin tultuani vanhempi enoni, tämän vaimo ja serkkupoikani olivat meillä kylässä. Koitetaan ynnätä kesälomat yhteen niin voisimme mennä mummolaan hommiin :)
Vihdoin pääsin katsomaan Anna Ystävämme jatko-osan! Ja sen jälkeen jäin vähän levy päässä pyörimään :D Millaista olisikaan elää 1800-luvun loppupuolella!

Nyt olen vihdoin saanut luettua kaikki uudet blogitekstit ja pitäisi mennä nukkumaan... Huomenna sitten Kakkugalleriaan kakkuja syömään ;) Mums! Mikäs sen parempaa, kuin hyvä seura ja suussa sulava sacherkakku! Ajatelkaas sitä ja läskit saa kyytiä :D

2 kommenttia:

lumikissa kirjoitti...

Mukavaa viikonlopun-loppua :)

Anne-Mari kirjoitti...

Kiitos, samoin :)