keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Läpsyä ruokalassa

Huonosti nukutun yön jälkeen päivä alkoi hyvin. Aamupalan olin tehnyt illalla valmiiksi, joten minulle jäi enemmän aikaa syödä ja olla koneella. Ensimmäinen tunti (tai oikeastaan kolme tuntia) oli kemiaa laboratoriossa. Neutralisoimme erilaisia aineita. Ei onneksi ollut kovin tylsää, siis kokoajan oli tekemistä. Oppilaita oli vähän (tällaisille tunneille meidät on jaettu puoliksi), joten opettaja pystyi helposti keskittymään meihin ja me opetukseen.

Ruokailun jälkeinen tunti oli äidinkieltä, meillä oli tentti ja en tiedä tiesikö kukaan sitä. Eipä se kuitenkaan (minua) haitannut, samoja juttuja kuin peruskoulussa eli pilkun viilausta. Tentin jälkeen saimme poistua. Minä söin puolikkaan hunajamelonin samalla kun katsoin Eläintenpelastustiimiä ruutu.fi:stä. Tullinkin ehdin katsoa ennen kuin piti mennä sikatunnille.

Sikatunnilla kertasimme ensi viikolla olevaa sikatenttiä varten. Tämä on minulla ainoa sikakurssi, jätin kaikki muut pois (valinnaisia tavallaan), koska possuja hankkisin ainoastaan "omaan käyttöön", jos hankkisin. Tämän jälkeen menin kahden kaverini kanssa ruokalan ulkopuolelle munkkien toivossa, mutta ei siellä ollut kuin jäätelöä.

Ruokalassa sitten söimme kaikessa rauhassa, Jaavalaista pataa tai mitä lie, on kuulkaas hyvää! Sen jälkeen iskettiin jäätelöiden kimppuun ja sitten aloimmekin pelaamaan läpsyä! Jos joku ei tiedä niin sitä pelataan näääin:

Jaetaan kortit kaikille kilpailijoille tasan. Jokainen laittaa vuorollaan kortin keskelle pöytää. Jos tulee kaksi samanlaista korttia päällekäin, täytyy niitä läpsäyttää mahdollisimman nopeasti (sattuu kun kaikki lyö :D). Viimeisenä läpsäyttänyt saa kortit pakkaansa. Voittaja on se, jolta kortit ensimmäisenä loppuu. Hauska ja kivulias peli :D Noin tunti tuli sitten siellä ruokalassa aikaa vietettyä, siellä syö siihen aikaan vain me perustutkintolaiset, joten emme häiritse muita kuin itseämme ;)

Tänään olen "ahkerasti" neulonut palmikkosukkaa. Hyvin onnistuu, eikä ole tarvinnut purkaa. Olen totaalisesti koukussa villasukkien kutomiseen! Tunneillakin vain oli pakko päästä kutomaan ja illalla viimeiseksi "kudon" mielessäni.

Huomenna aamulla meillä on käytännön hommia eli kasvituotannon töitä. En tiedä mitä teemme.
Ruokailun jälkeen menemmekin sitten eräälle siitostallille! Kuvia otan ja laitan tänne, jos saan luvan :)
(täytyy muistaa ottaa kumisaappaat mukaan...)

Eilen ja yöllä täällä satoi lunta ja puut olivat kauniin valkoiset, nyt taas aurinko paistaa ja lumi on sulanut puista ja jääpuikoista tippuu vesipisaroita. Loskaakin on... Mutta niin lämmintä! Siis kyllä täällä pakkasta on, mutta aurinko lämmittää. Maanantaina ostamani tulppaanit ovat avautuneet kaikki, nuukahtaneetkin nuput ovat nyt auki kohti aurinkoa.


Ei kommentteja: