maanantai 7. maaliskuuta 2011

Koulu on TAAS alkanut...

Koulu on alkanut ja tuntuu siltä kuin olisin täällä aina ollutkin. Samat tutut paikat ja ihmiset. Sama arki. Eilen illalla väsytti jo aikaisin enkä jaksanut valvoa :) Hyvä juttu vaikka yöunet kärsii ohuesta patjasta ja kylmyydestä. Siis ei siinä kylmyydessä muuten mitään vikaa ole, mutta täytyy pukea lämpimästi ja nukkua kahden peiton ja huovan alla. Kaksista sukista puhumattakaan. Eikö lämmitystä saa isommalle? No patteri on ollut täysillä ja kivempi nukkua viileässä kuin lämpimässä (no mitä sitten valitan?!).

Aamun ensimmäinen tunti alkoi 9.50, kuten lähes joka maanantai nykyään. Tietotekniikan tentti, saadaan tietokone-ajokortti (siis jos läpäistään). Hieman itsekehua ilmassa voin sanoa, että minä ainakaan en aio, enkä edes joudu, uusia. Vähän taisi opettajilla palaa päreet, kun oppilaat huusivat vuorotellen "miten tää tehään", "mä en osaa", "mikä toi on"... Siksi olemme käyneet tunneilla, siis jotta osaisimme asiat tentissä. Ja meillä oli kaikki muistiinpanotkin käytettävissä!

Viimehinen tunti oli jotain yritysoppia (nimikin jo unohtunut!). Saimme pinkan monisteita, menimme ryhmiin, täytimme monisteet, istuimme, puhuimme... näin tiivistetysti. Minun näkökulmastani vielä kyniä, lippis ja monisteita lensi, jonkun kännykkä piti hetken ääntä, jotkut pelasivat tietokoneillaan, jotkut nauroivat, jotkut nukkuivat ja jotkut vain juttelivat tai olivat. Yksi (siis minä) katsoi kokoajan kelloa ja piirtelikin niitä varsin tylsistyneenä. Niin ja haaveili kokoajan omasta maatilasta...huoooooh!

Nyt olen käynyt syömässä. Aah, munkkeja ja täytettyjä sämpylöitä! Tietysti söimme ihan ruoka-ruokaakin, perunaa ja "pihvejä". Kohta pääsemme Forssaan tuhlaamaan rahojamme ja olemaan paikallisten teinien silmätikkuina (muahhahhhaa). Väsyttää ja taas on nälkä (onhan siitä ruokailusta JO puoli tuntia!). Ulkona on liian lämmintä, kohta meille täytyy keksiä muuta näyttöön kuin lumen kuormaamista. IIIKS! Pian sekin koittaa :S Onneksi en ole yksin :) On nuo muutkin tytöt vielä jäljellä. Ensiviikolla vaihtuu periodi(=jakso). Lukujärjestys näytti sille viikolle varsin tyhjältä. Saas nähdä tuleeko meille jotain. Toivottavasti, koska kävisin mielummin 8h/pvä koulua ja saisin kurssit suoritettua kahdessa vuodessa. Mutta mennään miten mennään kunhan pääsen koulusta aikanaan läpi.

Ei kommentteja: