torstai 10. maaliskuuta 2011

Kemiaa, kukkia ja triplasti ruokaa

Aamulla ensimmäinen tunti alkoi 9.50, mutta heräsin jo kymmentäyli viisi... ihan hyvä, jos olisi ollut aamunavetta, mutta kun ei ollut! En kuitenkaan ole ollut tänään erityisen väsynyt.
Kemiassa ehdimme laskea pari tehtävää ja sitten olikin jo ruokailun aika. Ruokailun jälkeen menin päärakennukseen ilmottautumaan hygieniapassikurssille/-kokeeseen, en muista oliko siinä molemmat vaiko pelkkä koe. Hinnasta ei ollut mitään tietoa... olisi kyllä hyvä, jos koe olisi ilmainen ;) Ainoa huono puoli asiassa on se, että se on kasvituotannon työt-käytännön tunnilla ja silloin olisi mahdollista harjoitella tulevaa näyttökoetta varten. Ja näyttökokeellekin tulee kiire, koska lumet sulavat jo hyvää vauhtia ja sitten meille pitäisi keksiä jotakin muuta kuormattavaa! Jos vain uskaltaisin varata päivän... Vähän jännittää. Täytyy syödä suolapitoista ruokaa, etten saa kramppeja kesken ajon :D Lumen kuormaaminen ja kuorman tyhjentäminen oli mielestäni helpointa, mitä olen traktorin kanssa tehnyt, joten toivon ehtiväni sitä tekemään.

Viimeinen tunti meillä oli rehukasvituotantoa (teoriaa). Meillä on siitä tentti ensi viikolla. Siihen tulee lannoitus, ojitus, kastelu ja vielä oli joku muukin... no ne löytyvät kansiosta. Lukea tenttiin täytyy, koska yleensä tunneilla ollaan puolinukuksissa.

Viimeiselle ruokailulle en jaksanut mennä ja tein pirtelön. Sitten puuhailin jonkin aika jotakin tietokoneella ja menin tekemään uudenlaisen mutakakun. Unohdin aiempaan tekstiin laittaa, että oli hyvää ja varmasti teen uudestaan joskus ja kokeilen muita muunnoksia. Äsken tuli taas nälkä. Pakastinhuoneen ovi oli lukossa, enkä viitsinyt syödä viimeisiä jääkaapissa olleita leipiä, koska jos huoneen ovea ei avattaisi, ei minulla olisi leipää aamupalalle. Paistoinpa sitten pari kananmunaa ja pistin vielä juustoa ja suolaa mukaan (muuten olisin syönyt ilman suolaa, en pidä sen mausta, mutta ei houkuttele saada taas kramppi, toissa yönä sain ja pohje oli pitkään kipeä). Avokadoakin on tullut viimeaikoina syötyä, kuitenkin kohtuudella 800 gramman pussi tällä viikolla, huomiseksi jätin vielä yhden. Pakastinhuoneen ovi saatiin auki ja hain jääkaappiin pari leipää huomiseksi evääksi kotimatkalle. Kotona TOIVOTTAVASTI odottaa Anna Ystävämme jatko-osa(?), jonka kyllä varmaan katson heti kun kotiin pääsen, ellei serkkupoika ja eno ole vielä silloin kylässä.

Vähän olen hiusasjoita pohdiskellut... kun niiden leikkuuaika koittaa, niin mitäs jos vetäisin itselleni polkan? Tulisi vain aika lyhyt, jos niin lyhyeksi leikkaisi, että vanha hiusväri saataisiin pois... ehkä kasvattelen vielä pidemmiksi ja en välitä kaksihaaraisista hiuksista. Huomaan olevani aika pinnallinen/turhamainen hiusten suhteen...kaksihaaraisia ei saisi olla, eikä myöskään takkuja, juurikasvukin on "iik", mutta nyt jo hiusten värjäys on "IIIIIK!!", koska en tahdo sitä koskaan enää ikinäikinäikinä tehdä! Vaikka aina tahtoisinkin oranssit hiukset (no punaiset ne on nimeltään, mutta minusta ne on enemmänkin oranssit, kuin punaiset!).


Megan Follows ja oranssit hiukset :)
Kukas tietää, mistä elokuvasta Megan on?
 Vihje: lempparielokuvani ja kirjasarja ;)
Kuva Googlesta.


2 kommenttia:

Maria Veikontytär kirjoitti...

Varmaankin kuvassa on Anna Ystävämme, menikö oikein? Lukenut olen sen moneen kertaan, taidanpa käydä etsimässä sen yöpöydälle!

Hiusongelmia olen itsekin miettinyt, koskaan ei minulla ole ollut esim raitoja. Nyt ajattelin tehdä hopeapäästäni raitarampun!!
(itken sitten jälkeenpäin;)

Anne-Mari kirjoitti...

Oikein arvasit :) Oikeastaan minun olisi pitänyt laittaa, että "missä elokuvassa tämä on näytellyt", koska itse kuva ei ole kyseisestä elokuvasta.

Minäkin voisin alkaa lukemaan sarjaa uudestaan, mutta kun muistan sen aika hyvin ulkoa, että se ei olisi sitten niin "kiinnostava"...