lauantai 12. maaliskuuta 2011

Kakkuilua ja törsäilyä

Näin tänään pitkästä aikaa vanhoja luokkalaisiani. Viime vuoden puolella edellinen tapaaminen :O
Joulu-/synttärilahjojakaan emme vielä tänäänkään vaihtaneet.
Menimme Fredrikinkatu 41:een Kakkugalleriaan syömään "all you can eat". Buffetti maksoi 11 euroa, juoman kanssa 13,50. Tuli syötyä koko rahan edestä ;) Suussa sulavaa aiiiivan ihanaa sacherkakkua (á 4,50) pari palaa ja mansikka-vadelma-valkosuklaa-moussetyyppistä leivosta jajajaja... Ainoa huono asia oli se, että paikka oli liian pieni ja täynnä nälkäisiä herkuttelijoita. Löysimme kuitenkin istumapaikan aivan ikkunan edestä... kiva oli syödä siinä, kun ohikulkijat kuolasivat leivoksiamme :D

Sieltä sitten teimme pitkähkön kävelylenkin kierrellen Helsingin keskustaa, vanhoja pikkukujia. Matkalla näimme paljon ihania vanhoja taloja ja erään kirkon, jonka nimeä en muista (oli kuulkaas mahtava ilmestys!) ja tietenkin kamera lojui kotona akku tyhjänä!

Kävelimme sitten kotikulmille ja kävimme Citymarketissa. Siellä oli kuin olikin 7 Veljestä tarjouksessa, norm. hinta 4,25(!!), mutta plussakortilla sain 25% alennusta :) Kolme kerää ostin ja tiedän mihin ne käytän. Villasukkia on vain niin kiva kutoa (vaikka vielä täytyy vyöteen ohjeesta lukea kantapään teko). Kotona sitten äkkiä muistin, että minulla oli lähes tyhjä Frezza-pullo pussissa lankojen kanssa ja ehdin jo huokaista helpotuksesta, että langat olisivat säilyneet puhtaana, mutta ei! Yksi kerä oli saanut sitten kahvin väriä ja aromia läikän. Nyt alan purkaa lankaa ja kuivaamaan pätkä pätkältä ettei vain ala haisemaan uitetulta koiralta tai miltään muulta. Ja kun olen sen verran hajuherkkä, että en mielelläni mitään kahvin tuoksuja haistelisi kutoessani... ja saanpa sitten pyöreän kerän, josta lanka pyörii helposti kutoessa :) Onni onnettomuudessa siis!

Huomenna palaillaan koululle ja tahtoisin äkkiä saada valkoista (pellava)kangasta ja pitsiä, jotta voisin tehdä itselleni kesämekon. Eräässä vaatekaupassa nimittäin sain inspiraation yhdestä ihanasta hameesta, mutta päätin, että en maksa niin paljoa vaatteesta vaan ennemmin teen niin helppotekoisen itse. Voipi vain kestää hurrrjan kauna kun saan edes kankaita hankittua... ja meillä ei kotonakaan taida enää olla saumuria (joka ei muutenkaan oikein toiminut), joten koulun tavallisella ompelukoneella pitää sitten pärjätä.

Nyt luen toisten blogikirjoitukset ja jatkan langan kuivattamista...

Ei kommentteja: