torstai 17. maaliskuuta 2011

Heppajuttuja pitkästä aikaa :)

Ratsastamassa en sentään ole käynyt sitten viime syksyn :(
Tänään meillä oli NELJÄ tuntia hevosen ruokintaa ja hoitoa teoriassa. Oppilaita on yhteensä neljä, valinnainen kun on (ja poikapainotteinen luokka). Aluksi olin todella innoissani, pääsemme tallivierailuille, hevostapahtumaan jajajajaja... Mutta tunnin kuluessa alkoi innostus lopahtamaan ja silmät myös. Ei siksi, että ei olisikaan kiinnostanut, mutta kun väsytti! Ja oli nälkä.

Saimme Hyvinvoiva, turvallinen ja ympäristöystävällinen talli-vihkosen ja pinkan monisteita. Kirjastosta kävin vielä lainaamassa Hevosen ruokinta ja hoito-oppikirjan. Niitä sitten voisi tämän illan lukea ;)

Kurssin tavoitteena on se, että opiskelija on perillä hevosen ruuansulatuksesta ja tietää ja tunnistaa yleisimmät hevosille annettavat rehut ja ruokintasuositukset. Opiskelija pystyy hankkimaan lisätietoa ruokintaan liittyvistä asioista sekä toteuttamaan erilaisten hevosten ruokinnan ja huomioimaan niihin liittyvät erityispiirteet.

31.3. mennään tutustumaan erääseen siitostalliin ja aiheena on siitostamman ja eri-ikäisten varsojen ruokinta. 7.4. mennään hevosmessuille, mutta saas nyt nähdä, kun se on perjantai ja koululla oltaisiin vasta klo 20, ellen sitten sieltä lähde aikaisemmin bussilla... Messuilla meidän pitää tehdä jokin tehtävä.

Tämän kurssin lisäksi hevosaiheisia kursseja on mm. hevosten hoito, hevostallin ympäristö ja kunnossapito, hevostallin talous ja hevosten pito talliyrityksessä. Aika kattavasti siis tulee tietoa (ja toivottavasti taitoa).

3 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Sulle täytyy kait hommata eväsreppu, jota pidät tunneilla mukana. Olet kai kasvuiässä, kun sulla on koko ajan nälkä tai sitten et vain syö ruoka-aikana massua täyteen...

Anne-Mari kirjoitti...

No jaa, täys keittolautasellinen kasvissosekeittoa ja marjarahkaa. No eipä ollut ihme, että tuli nälkä... :D

Jonna kirjoitti...

Miulle vois olla tuo HEvostallin ympäristö ja kunnossa pito-kursssi loistava, meillä kun tahtoo paikat aina olla enemmän ja vähemmän rempallaan (liekkö omistajan laiskuutta..?) ;D