torstai 10. maaliskuuta 2011

Banaani-kardemumma-mutakakku

 Nyt alkaa taas tulla näitä minun omia sovelluksiani. Kerran tein pullia, joihin laitoin päälle Piltti-päärynäsosetta (niitä pullia olisi vielä pakasteessa, vink vink!). Tänään tein sen marja-avokado-hedelmäpommipirtelön ja nyt oli vuorossa banaani-kardemumma-mutakakku. Kerronpa kakun synnyintarinan.

Minulle iski lievä makeanhimo ja päätin tehdä mutakakkua. Ohjeissa luki, että maitoa tarvittaessa. Olen aina tarvinnut maitoa, johtuneeko siitä, että tiivistän aina jauhot desimitassa vai onko kananmunien sisältöä vähän (vapaan kanan munia, liekö edes vaikuttanut kokoon...), nyt minulla kuitenkaan ei ollut maitoa, enkä voinut kämppiksiltäkään sitä varastaa, siis lainata. Jääkaapista löytyi banaanijogurttipurkki. Päätinpä kokeilla sitten sitä maidon tilalle. Lisäsin myös vähän kardemummaa, ihan vain siksi, että pidän se tuoksusta :D

Vaikka olen jo ohjeen tänne aikaisemmin laittanut, niin ei kai haittaa jos sen vielä kerran laitan ;)
   1 dl öljyä
   1 dl kaakaojauhetta (ei O'boytä vaan ihan leivontaan tarkoitettua)
2½ dl sokeria (rohkeasti vain! Ei mietitä niitä jenkkakahvoja!)
   ½ tl vaniliinisokeria
       2 munaa
   2 dl vehnäjauhoja
 1/4 tl suolaa
          enintään puolet (tai noh, riippuu siitä, kuinka paljon jauhoja olet laittanut) banaanijogurttipurkista (siis sellaisesta pienestä muovisesta) tai minkä makuisesta itse tykkäät
           sekä vielä halutessasi kardemummaa tai muuta mieluista maustetta. Kardemummaputkilossa on se korkki ja sitä voi käyttää mitta-apuna, ettei tule liikaa. Itse laitoin yhden korkillisen ja kyllä tästä voi sen maistaa. Lisääkin olisin voinut laittaa.

Ainekset sekoitetaan keskenään jollakin tarkoitukseen sopivalla kapustalla/nuolijalla, kipataan vuokaan ja HUOM! Kannattaa levittää reunoille vähän enemmän kuin keskelle, ettei keskusta jää liian raa'aksi.
Uuniin 175 asteeseen 15-20 minuutiksi. Ja vielä yksi HUOM! Kakku on todella kuumaa uunista oton jälkeen (tietysti), joten kannattaa kärsivällisesti odottaa (mikäli mahdollista), ennen kuin edes leikkaat kakkua. Päälle sitten voit laittaa kerma- tai vaniljavaahtoa/-kastiketta, jäätelöä taikka tomusokeria. Niin ja edelleen, kolminkertaisesta taikinasta tulee pellillinen.

Mitäköhän muitakin muunnoksia tästä saisi... ainakin sitruunaisen... vadelmaisen ehkä? Niitä kyllä löytyisi, mutta kokeilen joskus toiste kun olen jo kakun syönninkin aloittanut :D Syömäpuikoilla... Eipähän tule ahmittua ja kyllä niillä on helppo syödä kun vähän harjoittelee.

2 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

No miten kommentoisit tämän mutakakkuversion makua?

Anne-Mari kirjoitti...

Ai että kun unhotui!
Maku oli hyvä, ehkä jopa parempi, kuin alkuperäisellä ohjeella... Koostumuskin oli paaaljon parempi! Kannattaa kokeilla.