keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Pulma, toinen pulma ja ei ehkä sittenkään hylättyä ;)

Pulma numero yksi:
Minulla on perjantaiaamulla navetta ja myöskin maatilan työkoneet-tunti, jolta en missään nimessä halua, enkä voi olla pois. Poissaoloja kun minulla on noilta tunneilta sen verran etten kohta kurssia pääse läpi. Kukaan tytöistä ei tahdo vaihtaa navettavuoroaan ja enpä tiedä tahtooko kukaan pojistakaan... Yksi vaihtoehto on se, että häippäsen kahdeksalta navetasta suoraan tunnille... mutta entä jos olen ainut oppilas navetassa? Eihän se silloin kävisi!

Pulma numero kaksi:
Aamulla kävi jotain aika kamalaa (minun mittapuullani). En yleensä syö aamupalaa sängyssä, meillä on ruokapöytä sitä varten. En tiedä, miksi tänä aamuna tein poikkeuksen. Minulla oli iso lasillinen kaakaota, jonka laitoin hetkeksi sängylleni mukamas hyvin. Sitten unohdin sen siihen... nousin sängystä ja samalla kumosin lasin sisältöineen sänkyyni :( Onneksi minulla oli älyttömän ohut (kotoa tuotu) petauspatja, joka oli yllättävän kätevä tässä tapauksessa. Kaakaot jäivät petauspatjan pinnalle eikä näin päässyt asuntolan patjaa pilaamaan. Ja petauspatja on niin ohut (1cm kai), että se menee helposti pesukoneeseen. Mutta tähän liittyy sitten taas yksi pulma, tavallaan. En tiedä tarkalleen, missä tämän uuden asuntolan pesutupa on ja toiseksi, joku poika luokaltani on kysellyt koko päivän pesutuvan avainta ja sanoi, ettei kukaan saa siellä pestä ennen häntä (ota hyvä mies se avain ja pese pyykkisi!).  Niin ja piti vielä lisätä, että kännykkä uiskenteli siellä kaakaossa, mutta verkkokauppa.comista ostettu, alle 30euron Motorolan kapula ei ollut moksiskaan. Vähän jäi tahmeaksi kun en ehtinyt sitä puhdistaa, nyt se kuitenkin kiiltää kuin uutena. Ja mainitsen vielä, että kännykkä on älyttömän kestävä (tai sitten minulla on käynyt hyvä tuuri). Se putoilee aina välillä käsistäni (koska on niin liukas), mutta kertaakaan ei ole mennyt rikki (eihän se minulla enää olisikaan...), ei ole tullut mitään jälkeä yms. Huonoja puolia on tekstareiden vaikea kirjoittaminen, toimintojen hitaus ja kamalat soittoäänet (jonka takia pidän pelkällä värinällä). Niin ja mainittakoon vielä, että pesutuvan avain on nyt jossain muualla, eli en pääse ainakaan vielä pyykkiä pesemään.

Saapa sitten nähdä, ratkeaako mikään pulmistanu. Voisihan lakanat pestä suihkussakin, mutta ei ole paikkaa missä kuivata :D Sitten siihen hylättyyn englannin kurssiin...

Tänään äidinkielen tunnilla kysyin asiasta opettajalta ja tämä hetken aikaa vähän ihmetteli, että en kai minä nyt hylättyä ole saanut :D Sanoin, että toivottavasti en! No opettaja sitten sanoi, että eHopsiin (jonne arvosanat tulee) täytyy kuulema laittaa kaikkien oppilaiden arvosanat kerralla ja koska en ollut vielä silloin tenttiä tehnyt niin hän ei voinut laittaa numeroa. En siis ehkä joudukaan uusimaan tenttiä tai kurssia! Tai ei sitä vielä tiedä kun ei opettaja kai vielä ole edes sitä tenttiä tarkistanut! Käääks...

Aamun ensimmäinen tunti oli muutes hitsausta. Hitsattiin Micillä tai Mäcillä, en muista. Ja kauhia kun oli v-a-i-k-e-a-t-a! Kokoajan tuli peltiin reikiä ja todella epätasaista jälkeä. Sainpa sitten arvosanaksi 1½ taikka 2- (en saanut opettajan käsialasta selvää :D), parantaa yritin monta kertaa, mutta aina meni huonommin, onneksi paras jää. Ruokailun jälkeen oli äidinkieltä, sanomalehtiviikko meneillään. Jotenkin ala-asteelta on jäänyt huonoja ajatuksia tästä, enkä oikein vieläkään tykkää siitä. Ei siinä mitään selvää syytä ole. Nyt kuitenkin käytimme sähköisiä lehtiä ja teimme niihin liittyen tehtäviä. Oli ihan kiva lukea esim. Salon Seudun Sanomia ja Kangasniemen Kunnallislehteä (äiti, sitä voi lukea sieltä ilmaiseksi!). Paljon oli samoja juttuja eri lehdissä.

Viimeinen tunti oli rehukasvituotantoa. Keinokastelusta puhuttiin ja kirjoitettiin. Jälleen oli minusta mielenkiintoinen aihe, joten kuuntelin ihan hyvin. Ja kun olin ennen tuntia nukkunut kahdet päiväunet (menin ennen kahtatoista illalla nukkumaan!), jaksoin myös pitää silmät auki.

Huomenna taitaa olla kiva päivä ;) Koulu alkaa 9.50 ja sitten on vain yksi aine, tietotekniikkaa. Toiset lähtevät iltapäivän puolella laskettelemaan Karkkilaan ja minä jään nukkumaan/leipomaan/katsomaan elokuvia/tekemään käsitöitä. Tekemisen puutetta ei ole. Ai niin ja se vaatekaappi... argh!

Nyt ajattelin metsästää jonkun näyttämään pyykkituvan sijainnin ja mennä pesemään nuo lakanat, jotka ovat aamusta lojunut lattialla yhtenä myttynä. Kyllä minulla on lakanoita tarpeeksi, mutta entäs jos nuo homehtuvat tuohon? Ja eihän se kovinkaan kivan näköistä ole, kun ne tuossa ovat. Joten hejdå!

1 kommentti:

Sirkku kirjoitti...

Laitappa kunnolla pesuainetta, kaakao on onkelmatahra.
Sun mamma lukee Kangasniemen Kunnallislehteä netissä aina sillon, kun sattuu muistamaan.
Lupaavalta näyttää sun enkun numero: en usko hylättyyn enää.