maanantai 7. helmikuuta 2011

Navetassa taas :)

Muistinpa sitten mennä navettaan ja onneksi muistinkin! Meitä oli nimittäin minä ja "navetta-mestari". Hän meni lypsylle ja minä kokosin lehmät kokoomatilaan. Tunnistin ummessa olevan hiehon, joka oli tunnutuksessa, enkä ajanut sitä lypsylle (no okei, se ei suostunut/osannut mennä). Kyllä tuli huomattua, että ei sitä ihan yksin, edes kaksin, kovinkaan helposti niitä hommia tee. Lehmien kokoamisessa tuntui menevän ikuisuus, koska pihatto on L-muotoinen ja kun saa yhdestä päästä lehmät ajettua, ne menevätkin toiseen päähän. Lopulta sentään sain kaikki sinne minne pitikin. Sitten vain kolaamaan sontaa ja kuivittamaan patjoja. Kuivike oli loppu varastosta... kai ne yhden yön selviävät. Umpilassa lehmien nokan eteen oli työnnetty paali rehua. Annoin sen olla siinä, kun ei mitään tappelua ollut ja lehmät näyttivät tyytyväisiltä. Kolasin ja kuivitin.
Tehtyäni nämä menin mukaan lypsylle. En saanut yhtään potkivaa/muuten rauhatonta kantturaa, joten aika siististi ja nopeasti lypsy sujui eikä tullut ikävä essua. Lypsyn jälkeen pesin vähän asemaa ja menin tiskaamaan. Vielä pesin maitohuoneen ja vein vasikoiden karsinoiden luokse kaksi säkillistä jotain mysliä(?) ja sain lähteä. Huhhahhei, nyt vähän kolottaa polvia ja Pikku Nälkä murisee vatsassa.

Aamulla ensimmäinen tunti oli terveystietoa. Meillä piti olla tentti, minun muistiinpanoissakin luki niin ja kaikki muutkin oppilaat sanoivat, että olisi pitänyt olla, mutta ei ollut. Eipä se haittoo... Tunnilla oppilaat olivat tosi rauhattomia, mikä ei kyllä sinänsä ole mitään uutta...
Uutta oli se, että yritystiedon tunnilla olivat KAIKKI oppilaat paikalla!!! Ihmeiden ihme. Aloimme tekemään ryhmätyötä, ryhmäni aiheena maaseutumatkailu. Olin onneni kukkuloilla, kun ryhmäläisille sopi, että tekisimme minun unelmatilani mukaan :D elikkäs mm. kotieläinpiha, bed and breakfast yms.

Nuo olivatkin ainoat tunnit, sitten menin navettaan. Niin ja aamulla on viiden jälkeen herätys, mitäpä muuta kuin NAVETTAA! Kiva kun tajusin tarkistaa navettavuoroni tänään... muistin nimittäin juuri ja juuri tämän päiväisen navetan, mutta huomisen ja perjantain navetat olisivat menneet sivu suun.

Nyt minulla on taas vähän pohdittavaa, mennäkkö viikonlopuksi kotiin vaiko ei. Kotona odottaisi kasa kirjaston kirjoja, joita olen varaillut, mm. virkkauksesta. Toisaalta olisi hyvä saada mahdollisimman pian järjestettyä vaatekaapit, kun vielä en sitä ole ehtinyt/jaksanut tehdä. Koulupäivät ovat (ainakin tuntuu siltä) täysin buukattuja, aamulla kouluun, neljältä pois, iltamaharkat, kauppareissut, peli-illat...

2 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Himputin "esikatselu"!! Kaks kertaa mun kaameenpitkä kommentti hävinny pois.
Oli siis tarkotus sanoa, että savolaisuus on idullaan, kun sanot "haittoo".
Saaralla pikkasen ikävä Minniä, Miikalla ei oo ikävä Osiris Ninistä, koska se on kuulema niin tuhma, että saa kaikki ruksit.

Anne-Mari kirjoitti...

Äiti suun pesulle! Mustiala on murteiden sulatusuuni... Annappas Miikalle paaaaaaljonnn pusuja ja KAUHEEEEEEN ISO rutistus-kuristus-hali! Ja kiusaa Tirtettaa vähä ;)
Meillä on ensi viikolla iltamissa naamiaiset, arvaa kuka unohti! Ja sinne on vähän niinkuin pukeutumispakko :) Paitsi täällä oli puhetta kirppiksellä käynnistä... Ja pakko olisi saada seiskaveikkaa villasukkiin (ainiin onhan sitä), omistan VAIN neljät(?) villasukat! Nyt pittää männö syömään iltapalloo ja sitte pehkummoo, uamulla navettaan (mitäköhän toikin oli...).