tiistai 15. helmikuuta 2011

Kiireinen päivä

Tänään oli kiireinen päivä, tietokoneellakaan en ole ehtinyt olla kuin aamupalan yhteydessä ja nyt.
Aamulla en siis mennyt navettaan vaan kasvituotannon töille (hyvä nimi, nyt on talvi). Minä pääsin siirtämään siilosta rehua täyttöpöydälle. Haettiin ensin Jontikka konehalleilta, sain ajettua sen ulos ilman ympäristön kärsimistä. Sitten pörräyteltiin navetan taakse ja opettaja kertasi minulle Jontikan toiminnot ja mitä ja miten minun pitää tehdä. Ajattelin, että "eikai se nyt niin vaikeaa ole...". Ensimmäinen suoritus oli "kohtalainen". Sitten vein sen täyttöpöydälle ja yritin pudottaa lastin kuormaajasta oikeaan kohtaan. Sama uudestaan, jäisen rehun leikkaaminen etukuormaimen leikkurilla siilossa oli aika tarkkaa hommaa, ettei ajanut leikkurin piikkejä muuriin, ettei turhaan yritä puskea siiloon, ettei hajota rehukasaa... Sitten taas lastin täyttöpöydälle. Painoin jarrua, mutta sitten sainkin krampin jalkaan ja jalkani nousi jarrulta! Traktori sitten meni vähän matkaa eteenpäin suoraan täyttöpöytää päin... vaneri menisi moisesta helposti rikki, mutta opettajan nopean toiminnan ansiosta en joudu korvaamaan mitään :D Tuli kamala olo, entä jos edessä olisi ollut joku ihminen? Entä jos opettaja ei olisi ollut kyydissä? Selvisin siitä kuitenkin säikähdyksellä, vähän vaneri kärsi, mutta ei onneksi korjauskuntoon. Sitten taas peruuttaen hakemaan rehua siilosta. Olinko vielä järkyttynyt, kun peruutin päin lumipenkkaa, taas opettaja sanoi, että "katso mihin ajat" ja jarrua vain ja eteenpäin. Onneksi oli "pintaraapaisu", eli en peruuttanut itseäni jumiin hankeen :D Sitten valpastuin ja ajattelin, etten halua enää nolata itseäni ja suoritukseni paranivat. Tätä hommaa en kuitenkaan tahtoisi näyttökokeessa tehdä ja ei kai tämä edes siihen tule...lumen siirto käy minulle hyvin, tai kuivikkeiden haku (tyhjennys taas EI). On sentään vielä aikaa oppia lisää... Kun vain muistaisi pitää ajatukset 100%:sti siinä, mitä tekee.
Ulkona oli mukavasti lähemmäs kolmekymmentä astetta pakkasta, yöllä oli vieläkin enemmän. Koneet ei hyytynyt, vaikka ne jätettiin tauon ajaksi ulos. Ja traktorin hytissä ei tullut kylmä :)

Ruokailun jälkeen oli sikataloutta. Pikkupossuista puhuttiin, millaiset karsinat niille olisi hyvä olla jne. Kudoin villasukkaa samalla, mutta purin sen lopulta, koska halusinkin tehdä palmikoita siihen. Viimeinen tunti oli matematiikkaa, meillä oli tentti prosenttilaskuista... ei täysin mennyt penkin alle, mutta oletteko yrittäneet tehdä matikan tehtäviä, kun on päänsärky? Tunnilta sitten kirmattiin syömään ja sitten jäimmekin odottelemaan ruokalaan erästä henkilöä, jonka kanssa meidän piti leipoa huomisia iltamia varten porkkanakakkua. Kello neljä, kuten olimme sopineet, tuli tekstiviesti: "ollaan menossa kauppaan, menee vielä hetki". Oookkei... siinä sitten istuimme portailla, minä kudoin ja me rupattelimme niitä näitä odotellessa. Lopulta pääsimme sitten leipomaan. Ruokalan kyökin koneet olivat minulle tuttuja, koska olin ollut pari vuotta sitten eräässä ravintolassa TET:issä. Mutta niitä koneita ei (onneksi) tarvinnut käyttää uunia lukuunottamatta.
Aika jännällä ohjeella teimme, pohjaan tuli ananasta! Lopputulos oli maultaan hyvä, ulkonäöltään aika littana :D Onneksi tuli vielä kuorrutus päälle, jota en kuitenkaan maistanut (en pidä kermaviilistä/mistä lie). Kolme tuntia leivoimme, sitten piti siivota keittiö ja läksimme iltamaharjoituksiin, puolituntia myöhässä. Suurin osa harjoituksissa mukana olleista oli jo poistunut siihen mennessä :D
Saimme kuitenkin harjoiteltua ja sovittua viime hetken juttuja, minun pitäisi vielä kirjoittaa muistilappuja...
Pitäisi myös lukea huomiseen nautakarjatalouden rästitenttiin ja aamulla kuudeksi navettaan. Iltapäivällä heti koulun jälkeen syömään ja sitten valmistelemaan iltamia. Minulla ei edelleenkään ole mitään naamiaisasua, mutta olen sitten ilman. Olen yhdessä esityksessä mukana, muuten toimin avustajana ja Parhain Puku-tuomarina. Jos esitykset (varsinkin poikien missikisat) menevät kuten harjoituksissa, tulee kaikilla olemaan hauskaa! Huokaisen kuitenkin helpotuksesta huomenna kun kaikki tämä järjestely on ohi. Ja olen hyvin kiitollinen, ettei meille tule koskaan läksyä tunneilla!

Nyt menen syömään iltapalaa ja nukkumaan! Eikun ainiin... ne muistilaput ja tentti... ARGH! Sen siitä saa, kun jättää asioita viimetinppaan. Noh, öitä kuitenkin!

5 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Olipa taas kiva lukkee sun koulupäivästä.

Anne-Mari kirjoitti...

Tuntuu, että kotona käynnistä olisi hurjan pitkä aika. Ensiviikon perjantaina alkaa LOMA!! Sen jälkeen on sitten taas kiirettä, tenttejä, intensiiviviikko, tukioppilaskoulutus...niin ja mammalle kakkuilua ;)

neitinomad kirjoitti...

Moikka :) Löysin blogiisi äitisi blogin kautta, jäin koukkuun kumpaankin, hups! Mulla on Tonnikalan tuolla puolen -keittokirja, jossa myös porkkanapiirakan ohje, johon tulee ananasmurskaa. Se sopii siihen tosi hyvin, tuo kosteutta ja mehevyyttä.

Sirkku kirjoitti...

Minni: mä saattasin tykätä tollasesta porkkanakakusta! Se sun "kermaviili" voi olla tuorejuustoa. Kysy se resepti, jos sulla ei ole ja laita vaikka juttu meille.

Anne-Mari kirjoitti...

Äityli: Pistin sähköpostiin parikin ohjetta.