maanantai 14. helmikuuta 2011

I... like mondays

Karvinen vihaa maanantaita, minä en :) Tänään oli mukavasti yli kaksikymmentä astetta pakkasta ja aurinko tietysti paistoi. Ensimmäinen tunti oli terveystietoa, luulin että perjantaina ollut tunti oli viimeinen, mutta tämä taitaa olla... kait. Meillä oli tentti myös tänään, koska meillä oli kaksi eri opettajaa, toinen opetti terveydestä ja toinen päihteistä ja alkoholista. Katsoimmekin pari videota rattijuopomuksesta, minusta ne opettavat enemmän kuin paperista lukeminen... ainakin näyttävät seuraukset.

Toinen tunti oli yritysoppia/-tietoa (mitä lie) ja teimme yrittäjyystestin (sovin täydellisesti yrittäjäksi ;) ja sitten menimme ryhmiin suunnittelemaan maatilan tuotannon muuttamista. Nämä tunnit ovat minusta mielenkiintoisia :)

Viimeinen tunti oli rehukasvituotantoa, puhuimme eri vilja- ja kasvilajien viljelypinta-alasta Suomessa ja erilaisten viljojen/kasvien hyvistä ja huonoista puolista yms. Kiinnostavaa tämäkin.

Näillä tunneilla opettelin palmikoiden neulomista, ei ollut yhtään vaikeaa! Apupuikkona käytin sukkapuikkoa. Tuli kamala innostus tehdä palmikkovillapaita! Lankojakin piti tänään päästä Forssan Prismassa hipelöimään, mutta annoin niiden olla rauhassa. Ensin voisi tehdä vanhoista langoista palmikkosukat. Pidän todella paljon villasukista ja niiden teosta. Ne lämmittävät, niitä voi käyttää ilman sukkia, ne on pehmeät, niillä voi liukua pitkin asuntolan käytävää ja ne on kivan näköiset.

Huomenna aamulla minulla pitäisi olla navettaa, mutta tahdon ehdottomasti kasvituotannon töihin, koska olen ollut niiltä tunneilta ennestään pois navetan ja sikalan takia ja meillä on kevään aikana näyttökoe. Toisaalta, minulla olisi ylihuomennakin navetta ja silloinkin on tunteja, joilta en halua olla pois, maatilan työkoneiden käytännön juttuja. Niistäkin on joku koe tulossa ja olen ollut vain kahdella tunnilla. Saatan keskiviikkona olla kahdeksaan navetassa ja mennä sieltä suoraan konehalleille, huomenna en mene ollenkaan navettaan (vaikka lypsyllä onkin kivaa... auts, mustelma kädessä, kun potkurauta taas putosi kädelleni viime viikolla).

Tänään oli iltamaharjoitukset, saimme jo missit kasaan, mahdollisimman hirveät vaatteet ostettiin heille Fidalta, vuorosanat saimme ja vedimme esitykset läpi. Joidenkin oppilaiden poissaolo aiheutti muutamia muutoksia, mutta kyllä iltamista tulee kivat :) Meillä vain on naamiaiset, eikä minulla ole mitään pukua... täytyy kehitellä jotain.

Voisin nyt mennä tekemään iltapalaa ja katsoa vähän nettitv:tä... perjantaina palailen kotia päin penkomaan mummolan kuorman viimeisiä rippeitä. Niin ja pian on maaliskuu, synttärit ja hiihtoloma! Hmm... kaikki samalla viikolla.

Niin ja muuten!

            Hyvää Ystävänpäivää !!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Heippa!
Sullahan on kivat sivut mukava seurata samaa alaa toista vuotta opiskelevan pojan äitinä...itsekkin alalla olevana:)


Katinka