keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Aamu navetassa, päivä koulussa, ilta iltamissa

Aamulla heräsin jo ennen kännykän herätystä ja nousinkin sitten melkein heti. Aamupalan olin illalla tehnyt valmiiksi ja navettavaatteetkin olin illalla pukenut valmiiksi (HUOM! Vaatteet olivat puhtaat, en ollut niitä aikaisemmin navetassa käyttänyt, käsittää pitkikset ja paidan), joten olin laittanut herätyksen normaalia myöhäisemmäksi ja silti minulle jäi aikaa lukaista vielä blogeja.

Navetassakin olin sopivan ajoissa, hommat aloitin navettakissan paijaamisella :D Minä ja yksi ammattikorkeakoulun opiskelija ajettiin lehmät kokoomatilaan (aika juntturoita ne kantturat ;), sai siinä työtä tehdä, että ne menivät oikeaan suuntaan, sai paeta kiimaisten lehmien hyppyjä, tosi lujaa piiskaavia häntiä ja riivinraudan karheita/teräviä kieliä. Jotkut lehmät olivat hyvinkin hellyydenkipeitä ja saattoi näyttää hauskalta, kun yksi lehmä puski päätään jalkaani vasten, lehmä nosti minut ilmaan päällänsä :DDD On ne lehmät vaan niin ihania...

Kolattiin pihatto ja kuivitettiin, putsattiin vasikoiden karsinat ja kuivitettiin, käytiin umpilassa, siellä levitettiin todella multainen ja haiseva paali lehemien nokan eteen, kyllä se niille kelpasi... Lantajuttu oli jäässä ja näin ollen mennyt rikki, lantaa ja pissaa oli nilkkoihin asti. Kun lähdimme pois, jäi yksi työntekijä korjaamaan sitä.

Navetalta päästiin kymmenen jälkeen (vasta!) ja kävin suihkussa ja tein syötävää, oli kamala nälkä, kun edellisen kerran olin syönyt noin puoli kuusi. Kun sain ruokani valmistettua, katsoin kelloon: vähän vaille yksitoista, eli ruokalassa olisi ollut ruokaa. No ei voinut mitään.

Kahdeltatoista menin nautakarjatalouden rästitenttiin. Vietin ihanan tentin parissa reilun tunnin, valvoja kysyi, että kirjoitanko jotain romaania. Minulla on tapana kirjoittaa ihan kaikki asiat, mitä päässäni sillä hetkellä pyörii, jos pyörii. Voipa tulla kolmonen ;) Toivotaan ainakin.

Ensimmäinen tunti iltapäivällä oli äidinkieltä, menin sinne puolituntia myöhässä tentin takia. Saimme pari monistetta yhdyssanoista, teimme ne ja saimme lähteä, koska opettajalla oli kiire jonnekin.

Toinen tunti oli rehukasvituotantoa, tunnilla oli varsin rauhallista, koska oppilaita oli reilusti alle puolet paikalla. Minua alkoi jossain vaiheessa nukuttamaan ja torkahtelin välillä... Toisaalta se oli ihan odotettavissakin.
Yöllä nukuin kyllä todella sikeästi ja yhdentoista aikaan meninkin pehkuihin, mutta kuusi tuntia unta on minulle ehkä liian vähän. Navettaa minulla kuitenkin on seuraavan kerran vasta kahden kuukauden kuluttua, joten eipä tarvitse "kärsiä" aikaisista herätyksistä.

Viimeisen tunnin jälkeen menin syömään ja sitten aloitimmekin iltamien valmistelut. Ruokalassa öööö... seisoimme. Jotkut asettelivat kahvikuppeja ja -lautasia esille, amkit hoitivat lopun. Todella kitukasvuiset tulppaanit koristivat pöytiä tuikkujen kanssa.

Menimme sitten esiintymislavalle valmistelemaan, mutta äkkiä kaikki oli tehty ja pääsimme pukeutumaan yms. Seitsemältä läksimme sitten testaamaan musiikkia ja kertaamaan ohjelmaa. Kaikki olivat vähän hakusessa mm. juuri ohjelmista ynnä muusta, mutta emme antaneet sen häiritä :D Pojat meikattiin ja puettiin missiasuihinsa, oli aika hupaisaa :'D Oikein rintaliivit muhkeilla täytteillä. Rohkeat pojat (siis ne muutamat, jotka oikeasti kehtasivat) esiintyivät todella hyvin, vaikkakin erään kielenkäyttö sai vähän toruja. Huutoäänestyksellä valittiin missi, sekä ensimmäinen ja toinen perintöprinsessa.

Pari sketsiä oli, mm. Speden Naisen logiikkaa, halpa ja huono. Siinä nainen ei ollut huoltanut autoaan, koska autokoulun opettaja oli sanonut, että aloittelijalle käy vähän huonompikin auto, ettei heti kannata ostaa hienoa ja kallista. Katsokaas muuten Youtubesta! Oli minun ja yleisön mielestä hauska. Toinen sketsi oli nimeltään Paparazzi, henkilö haki töitä lehden valokuvaajaksi ja sai tehtäväksi kuvata jonkun julkkiksen. Ensimmäisenä kuvaaja näki Lady Gagan, sitten Arnold Schwarzeneggerin ja viimeiseksi Justin Bieberin. Kuvaaja oli haltioissaan moisesta saaliista ja palasi ylpeänä pomonsa luo näyttämään kuvia. Niitä ei kuitenkaan löytynyt kamerasta ja hetken päästä hän huomasi muistikortin lojuvan pomon työpöydällä...

Meillä oli myös tanssikilpailu Mustialan tapaan. Minä ja kaksi muuta toimimme tuomareina. Jokaiselta amkin vuosikurssilta valittiin parit. Koska iltamien teemana oli naamiaiset, olivat paritkin hyvin pukeutuneita, harmi etten voinut ottaa kuvia :D Oli mm. naisRobin Hood, kaksi isopäistä vauvaa ja tangokuningas Amadeus.
Voittajaksi äänestettiin isopäiset vauvat heidän hieman härskillä tanssillaan... Palkinnoksi saivat termoskannun.

Pari puhetta oli illan aikana kuten myös kaverini Peltsin laulua. Laulut sujuivat hyvin, eikä mitään pahoja mokiakaan tullut ;) lopulta oli sitten katsojien aika poistua kahvittelemaan ja tanssimaan, me jäimme raivaamaan paikkoja. Jotkut livistivät ennen sitä pois, mutta ei ollut iso työ kantaa vähän yli sadan(?) hengen tuolit paikoilleen. Mekin pääsimme lopulta syömään tekemäämme porkkanakakkua (söin sitä sittenkin, ei se tuorejuustokuorrute ollutkaan pahaa). Tansseja en enää mennyt katsomaan, enkä myöskään valitsemaan hienointa pukua. Kohtapuoliin menen nukkumaan (i-h-a-n-a-a!). Aamulla alkaa sitten kemia... Lanka ja sukkapuikot kulkevat koko päivän mukanani, täytyy taas purkaa (onneksi en ole edes varren puolessa välissä), koska siitä ei tullut sellainen kuin mitä olin ajatellut. Tämä viikko on mennyt hurjan nopeasti, kiirettä on ollut, mutta voisi sitä huomenna koittaa noita sisustuslehtiä vähän karsia täältä asuntolasta ja hiihtolomalla kotoa. Pitäisi myös ehkä tehdä "leikekirja" niille jutuille, jotka tahdon säästää.

Mutta niin... minun piti mennä nukkumaan... Öitä!

Ei kommentteja: