tiistai 18. tammikuuta 2011

Vasikoita ja lehmylöi (eli siis KUVIA!)

Mmmm navetan tuoksuinen kamera... Saattaapi pian olla sikalan :P

Viime yönä heräilin tunnin välein ja aloin jo pelätä, että en jaksaisi herätä navettaan. Meluakin yöllä oli, mutta en uskaltanut ottaa korvatulppia, kun en voi olla varma, että kuulisinko herätyksen niiden läpi. Kuitenkin viideltä olin ihan virkeänä syömässä aamupalaa ja selaamassa blogeja.

Navetassa piti lisäkseni olla kolme poikaa luokaltani, vaan eipä ketään näkynyt. Mutta ei se tainnut haitata, kolme työntekijää ja kaksi opiskelijaa niin hyvin pärjättiin. Olin lypsyllä ja kaikki meni oikein hyvin, en saanut potkurautaa käteeni, mutta pari sorkkaa sen sijaan. Ja hassua oli se, että onnistuin lypsämään yhden lehmän ilman potkurautaa, vaikka sillä kuuluisi käyttää, mutta eipä tämä edes nostellut koipiaan! Inhoaa kuulema utareiden pyyhkimistä ja koelypsyä. Olin siis varovainen ja koitin olla kutittamatta ja hyvin meni :) Sen sijaan ne, joille ei kuulu käyttää potkurautaa, potkivat senkin edestä. Onneksi olin ihan hereillä, että sain vedettyä käden alta pois. Lypsyn jälkeen putsasin sairas- ja vasikoiden karsinat, nuo uudet vasikat antavat kolata rauhassa paria tapausta lukuun ottamatta, yksi nimittäin tuli oikein innolla puskemaan minua ja kolaa.

Mutta nyt niitä kuvia!


Rakkahin Yvonne lypsyllä. Oli se ehtinyt poikia. Utareet olivat turvoksissa, siksi noin muhkeat. Jotain turkoosia mömmöä niihin hieroin.


Ylä- ja alakuvat, Yvonne-kulta, huomatkaa sydän otsassa!
Mimmi, oikea valio!

Ike ja Ile, kyyttökaksoset. Kumpi on kumpi, ei hajuakaan!NIIIIIIN LUTUSIA!!! <3 ja niin pieniä....

Kokoero :D

Ei se mikään Alma ollut vaan AINO! Aino-karvapallo, länsi-suomen karjaa. Ei ole vielä poikinut, tunnutuksessa, eli totuttelee pari viikkoa ennen poikimista pihaton bakteerikantaan saadakseen maitoonsa bakteereja, joka sitten antaa vasikalle vastustuskykyä. Tänään tai huomenna laskettuaika, saisi minun puolestani poikia perjantaiaamuna, mutta eihän ne koskaan silloin, kun minä toivon...
Miulla on oikein kaunis naamavärkki.
IHANA!Alppi-kulta se siinä :)


Alpin silmämeikit

... ja nilkkarengas, liekö sukua Niiskuneidille? Vihreä nauha osoittaa ummessa olevan vetimen (eli siitä ei tule maitoa), punainen taas esim. antibioottikuurista, jolloin lypsetään erilleen.

Oli vielä pakko laittaa kuva näistä söpöleistä

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Oh how sweet pictures!! =)