tiistai 11. tammikuuta 2011

Toinen päivä koulussa

Joo ja seuraavan otsikko on kolmas päivä koulussa, sitä seuraavan neljäs päivä koulussa jne. Ei ehkä, nyt oli vain ongelmia keksiä otsikkoa :D

Aamulla heräsin seitsemältä huonosti nukutun yön jälkeen. Ei se unirytmi vielä ole kunnossa. Väsynyt olin ja ajoissa menin nukkumaan, mutta uni tuli vasta parin tunnin päästä ja heräilin yöllä. En kuitenkaan ollut aamulla väsynyt.

Päivä alkoi traktori-jutuilla konehalleilla. Tehtiin Valmet 8000:lle (vai oliko se Valtra...?) 200 tunnin huolto (tietyin aikavälein on tehtävä tietyt hommat, esim. öljyjen tai suodattimien vaihto) eli vaihdettiin moottoriöljyt ja vaihdettiin suodatin (en tiedä, mistä, tai siis tiedän, mutta en nimeä). Hyvin saatiin aamupäivä siinä kulumaan (onneksi tulevaisuudessa nopeammin). Sitten juostiin syömään ja odottelemaan seuraavan tunnin alkua.
Sikatalous ei ollut erityisen mielenkiintoista, mikä on sinänsä harmi. Johtuiko opettajasta vai siitä, että olin väsynyt, en tiedä. Käytiin monisteita läpi ja YRITETTIIN katsoa possudvd:tä, mutta joko se tai dvd-laite ei suostunut toimimaan = pääsimme aikaisemmin tunnilta = menin ottamaan pienet päiväunet.

Sitten viimeiselle tunnille, joka oli matematiikkaa. Eipä ollut erikoista, murtolukujen jako- ja kertolaskuja ja lopuksi teimme pienen testin. Ensi viikolla pitäisi olla tentti, mutta olen sikalassa (tosiaan, kaikki tuppaa ensi viikolle), joten saan tehdä sen myöhemmin, mikä on sinänsä hyvä, koska voin sitten vielä kerrata rauhassa, koska olen päättänyt saada parhaimman tuloksen, mitä pystyn, en tyydy "läpi"-tulokseen, jos pystyn parempaan.

Äsken kävin syömässä ja siellä oli jälkiruokana suklaamoussea. Ei, en kiellä sitä itseltäni, mutta otin sitä kyllä hillitysti (jälkiruoista johtuvan ähkyn välttämiseksi).

Nyt ajattelin mennä kauppaan, vaikka tuolla on jo hämärää, tuulee ja minua väsyttää, mutta pakko sinne on joskus mennä ja ehkä piristyisin kun saan liikuntaa! Eniten kauppaan lähtöä jarruttelee laiskuus, väsymys tulee vasta toisena. Joten menen tästä nyt ostamaan maitoa, kananmunia ja hedelmiä (huomasin, että ne on käteviä välipaloja tauoilla).

2 kommenttia:

Maria Veikontytär kirjoitti...

Onko sikalassa lihasikoja vai porsitetaanko siellä?

Anne-Mari kirjoitti...

Porsastuotantoa (kamala sana, "tuotetaan porsaita"). Siellä on noin 80 emakkoa.