sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Puuroa ja koulutehtäviä sekä tulevaisuuden suunnitelmia

Bussimatkat menivät jälleen oikein hyvin. Molemmat bussit olivat ajallaan, viimeinen jopa ihan etuajassa, yleensä noin 10-20 minuuttia myöhässä!

Äkkiä tyhjensin repun ja kylmälaukun ja avasin tietokoneen. Ja tietysti heti blogien kimppuun. Äiti oli ehtinyt tehdä MINUSTA päivityksen, täytyy sanoa, että niitä pikkupoikia on jo kamala ikävä!

Kaverini muistutti, että olimme saaneet terveystiedon tunnilla tehtäväksi pitää päiväkirjaa, mitä syömme, teemme jne. Olin hienosti unohtanut tämän, mutta eipä se mitään. Tämän blogin pitämisen myötä muistini on hiukan parantunut ja muistan aika hyvin, mitä esimerkiksi viime maanantaina söin ja tein.
Nyt koitan siis rustata sitä päiväkirjaa ja syön samalla tulikuumaa mikrossa tehtyä puuroa. Vanha ongelma äidinkielen tunneilta palasi: yksi päivä on melkein sivun pituinen! Täytyy keksiä tapa karsia tekstiä... täällä blogissa sentään saan vapaasti selitellä kaikkea maan ja taivaan välillä ;)

Siitä asti, kun tajusin täyttäväni ensi vuonna jo kahdeksantoista, olen alkanut kamalasti miettimään esimerkiksi jatkokoulutuspaikkaa, autoa, autokoulua, oman kodin sisustamista ynnä muuta. Ja nuo eivät ihan vielä ole ajankohtaisia asioita, vielä melkein kaksi ja puoli vuotta! Mutta tuota jatkokoulutuspaikkaa haluan jo alkaa miettimään, koska se saattaisi vaikuttaa keväällä otettaviin valinnaisiini. Emolehmätuotanto kiinnostaa minua tällä hetkellä paljon, mutta samalla toivoisin vain pääseväni maalle ja selviäväni omavaraistaloudella ilman "työpaikkaa". Heti se tuskin onnistuisi. Taito ja tieto täytyy vielä hankkia. Voisin myös kierrellä ympäri Suomea kaikilla tiloilla "oppipoikana"! Ja kesälomallani olen ainakin menossa mummolaani, pituus riippuu siitä, saanko muualta kesätöitä. Tahtoisin oppia vanhojen käsitöiden tekoa, esimerkiksi pitsin nypläystä (ellei se ole kovin tylsää... vaikka tulos voisi olla upea), villan kehruuta, vanhojen ruokien valmistusta... Niin paljon tahdon oppia, mutta niin vähän tuntuu olevan paikkoja, joissa se olisi mahdollista. Mutta kuten jo aikaisemmin totesin, tässä on vielä aikaa haaveilla ja suunnitella (ja useinhan kaikki EI mene suunnitelmien mukaan!).

1 kommentti:

maiju kirjoitti...

Hei sinulla on tunnustuksia sivullani, olet sen ansainnut, hae omasi pois ja jatka omille kavereille :) Maiju Männiköltä