tiistai 25. tammikuuta 2011

Pienen tankkauksen jälkeen...

...jaksan taas kirjoittaa. Edellisestä ruokailusta noin neljä tuntia niin eikohän nälkä jo ole? Olimme siis iltama-kokouksessa kuudesta eteenpäin. Paikalla aluksi olin minä, Peltsi, yksi poika meidän luokalta ja muutama oppilas kakkoselta sekä kaksi aikuista. Paljonpa siinä sitten voi alkaa mitään rooleja jakamaan tai muuta suunnittelemaan, kun ei tiedä ketkä suostuu lavalle menemään.
Vaikka siltä ei heti tuntunut niin paljon saimme aikaan reilussa kahdessa tunnissa, vaikka enemmänkin olisi voinut. Niin ja loput ykkösen pojista tuli Salkkareiden jälkeen. Olin ihan "poissa" nälän takia, joten en kamalasti osaillistunut suunnitteluun, toki sanoin mielipiteeni ja ilmoittauduin tanssikilpailuun tuomarin rooliin.

Joka vuotinen perinne on ollut missikisat, joissa pojat kisailevat naismisseinä. Arvatkaapa vain, montako missiä saimme... kaksi! Aika pitkään saimme suostuteltua ja ehkä myöhemmin vielä pari tulisi, toivottavasti.

Hauskoja sketsejä löysimme Youtubesta, Spedeä ja Uuno Turhapuroa. Näyttelijätkin saimme kasaan. Onneksi amkit hoitavat kahvituksen, meille jää paikkojen siivoaminen ja itse esityksen järjestäminen.

No kuitenkin ennen yhdeksää saimme jokseenkin sovittua seuraavan kokouksen ja itse iltamat ovat 16.2. Sitten ilmoittelen, onnistuiko. Kuvia en todellakaan lupaa, koska tuskin kukaan oppilaista haluaa näyttää naamaansa täällä blogissani (paitsi Peltsi?)  :D Kokouksen jälkeen nappasin kirjaston ulkopuolelta "Saa ottaa"-pöydältä pinon Metsästäjä-lehtiä. Mitä minä niillä teen? Ei hajuakaan, ehkä ihastelen koirien ja eläinten kuvia...

Sitten tämän päivän muihin tapahtumiin (tai no ei varsinaisiin tapahtumiin). Aamulla ei siis ollut tunteja opettajan sairastumisen vuoksi, sinällänsä harmi, opettaja on todella kiva (ehkä paraskin). Iltapäivällä oli sikataloutta, pojat olivat taas aika suulaita. Hetken jo pelkäsin opettajan purskahtavan itkuun! Kyllä pojat myöhemmin rauhoittuivat. Kesken tunnin sain kutkuttavan idean omaan puotiini liittyen (jota siis ei vielä ole olemassakaan, vasta haave-tasolla), mutta en millään kehdannut kaivaa paperia ja kynää esille ja alkaa piirtämään mitään. Tunnin loputtua jäin luokkaan ja "ikuistin" ideani paperille. Samassa luokassa oli seuraava tunti, matematiikkaa. Minä tein tentin, joka oli jo viime viikolla, jolloin olin sikalassa. Alku oli hyvin, mutta tentti oli kuusisivuinen! Aivot alkoivat hyytyä loppuvaiheessa ja vietinkin KAKSI tuntia pähkäillen paria kohtaa, joihin vain en kyennyt keksimään ratkaisua. Välillä olin pääsemässä jyvälle, mutta sitten unohdin, mitä ajattelin (?!) ja koko homma alusta. Lopputulos oli muutama tyhjä kohta kuusisivuisessa tentissä, joten ei kai paha... tosin edellisvuosien kokeiden perusteella tarkistamiseen olisi voinut panostaa, mutta tällä hetkellä tärkeintä on, että pääsen läpi. Niin ja nälkä oli hirmuinen. Onneksi ruokailu oli seuraavaksi.

Nyt voisin mennä nukkumaan (mutta arvatekin en mene), huomenna aamulla hitsausta. Jes! Muistetaan pitää hiukset kiinni ja vaikka Dimexit voi sulaa, niin mieluummin ehkä ne, kuin omat vaatteet tai nahka? Toisaalta Dimexit eivät ole halvat ja koulun loputtua ne saa pitää... Äiti päättäköön mitä teen (olen vielä äitistä riippuvainen, varsinkin tällaisissa tilanteissa)!

Ja hei! Torstaina meillä on opon tunti, josko saisimme lisää tietoa valinnaisista. En ole ainoa, joka tahtoisi ottaa sekä kasvi- että eläinpuolen opinnot. Niiden yhdistämisessä voisi olla vaikeuksia... ellen kävisi yhden vuoden lisää koulua... No jaa, jos ei asia järjesty niin sitten ehkä. Tai sitten vain valitsen jomman kumman.


Uu, Jone Nikula tulee huomenna Radio Rockin kanssa Mustialaan kuvaamaan ;) Minulla on mahdollisuus päästä hyppimään kameran eteen, kun yhdentoista maissa olen syömässä ja he ovat siellä lähistöllä juuri silloin. (kamalan tiukat aikataulut heillä...)

4 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Pistä vaan dimexit jalkaan huomenna. Ostetaan toiset, jos kovin kärsivät. Koita vaan pitää hitsipuikkos sojossa oikeeseen suuntaan.

Anne-Mari kirjoitti...

Oukki doukki Illionkki ;)

Maria Veikontytär kirjoitti...

Minullapa on kaasu- ja sähköhitsausvehkeet!
(sanoo ylpeänä)
Mutta en osaa käyttää niitä.
(nolona)

Anne-Mari kirjoitti...

Itse en uskalla missään nimessä ilman opettajaa hitsata :D Se on aika pelottavaa, jos yhtäkkiä tulee kamala kipinäsuihku tai alkaa kuulua poksahtelua. En luultavasti aio hankkia mitään hitausvehkeitä, tosin kai niistä jotain hyötyäkin olisi, nyt kun edes jotenkin osaan käyttää...