perjantai 14. tammikuuta 2011

Liian nuori äidiksi

Siskon tyttö tuli tänään aamulla hoitoon. Sain kesken unien pikkuisen "äithii" itkevän tytön syliini. Katsottiin hetken sängyssäni tietokoneelta Hello Kittyä ja Puhii (Nalle Puh, jos ei tullut selväksi). Aamutoimieni ajaksi annoin muksulle löylykauhan ja saavin ja kiltisti leikki niillä kunnes menin keittiöön, jolloin seurasi perässä. Aamupalan syönti venyi, koska olen ehkä vähän turhan (tai no, koskaan ei voi olla liian varovainen) ylisuojeleva pieniä lapsia kohtaan. Syötyäni katsottiin Nalle Puhia vuorostaan videolta ja aika kauan jaksoi pikkuinen toitottaa "Puhiiiiii puhiiiii". Jonkin ajan päästä alkoi taas kitinä, aamu-unet oli jo nukkunut ennen kuin itse heräsin. Vein ulos kärrylenkille, olisi ollut kiva viedä keinumaan, mutta hyvin osaavat aurata lumet leikkipuistojen porttien eteen ja kotipihassakin keinut oli saarrettu parin metrin kinoksilla. Käytiinpä myös kaupassa ja sain ikäisiltäni "steissi-hengailija"-pojilta aika mahtavia ilmeitä :'D Ai että, on niitä pikkulapsista aikuisiinkin tullut, mutta nuo ilmeet oli jotain aika hauskaa. Ja kun pikku-prinsessalla on vielä niin upeat rattaatkin, oikein "Luxus-Deluxe"-sellaiset. Sisälle mentäessä ei protestoinut yhtään ja heti "ylellisen untuvatakin ja lampaannahkatossut" päältä pois saatuaan syötiin, K-marketin kanawrappia ja mandariinia. Pian neidin mamma sitten tulikin töistä ja alkoi "MAMMAAAMMAAAMMMAAAA!!!"-kiljuminen, tytöllä on se jalo taito... kuulemma kotimatkat metrossa on yhtä hermojen kiristystä (kanssamatkustajien myös).

Muksun lähdettyä tuli heti ikävä. Koulun takia tällaiset päivät ovat todella harvinaisia. Vähän on pientä nytkin ikävä, mutta nukun ihan mieluusti rauhassa, vaikka eipä neiti yökyläillessään ole paljoakaan metelöinyt... (kun ei edes samassa huoneessa nuku).

(Voi tuota mammaa, siis äitiä, ei pääse nukkumaan, kun sängystä putosi pohja... niin, on se vanhempien sänky niin kiva pomppulinna ja yleensäkin leikkipaikka)

Ei kommentteja: