maanantai 31. tammikuuta 2011

Kun jotain ei ole, sitä kaipaa

Ja minä kaipaisin juuri nyt kananmunia. Ihmeen vaikeaa on löytää munattomia reseptejä. Tai no, kyllä niitä löytyy, mutta niissä käytetään usein jotain korvaavaa, esim. päärynäsosetta (jota myöskään minulla ei ole).
Nyt löysin kaksi ohjetta, marjapiirakkaan ja mokkapaloihin. Jouduin kuitenkin karsimaan marjapiirakan poies, koska se vaatisi sokerin ja rasvan vaahdottamisen ja vatkain sattuu olemaan toisessa asuntolassa, joka ei ole ihan vieressä. Nyt täytyisi vain jaksaa alkaa leipomaan... Ja juuri huomasin etten jaksakaan :D En kuitenkaan ala tätä syvällistä pohdintaani poistamaan (vaikka se ei paljoa vaatisi), voinpa kertoa teille vähän päivän tapahtumia (vaikka mitään ei tapahtunut).

Ensimmäinen tunti alkoi 9.50 (kuten lähes joka maanantai), tulin myöhässä tunnille (enkä ollut ainoa), koska (ilmeisesti) joku oli (luulisin/epäilen) siirtänyt luokan kelloa eteenpäin (mahdollisena aikeena päästä tunnilta näin aikaisemmin). Mutta tämä on vain vainoharhainen (mutta silti aiheellinen) epäilys. Tunti meni vähän niin ja näin. Oppilaat puhuivat taukoamatta opettajan puheen päälle, kyllä onneksi opettaja sai oppilaat pidettyä kurissa, eikä ketään tarvinnut heittää ulos luokasta.

Ruokailun jälkeen meillä oli yritystietoa (? en koskaan muista nimeä...) ja mitäköhän siellä oltaisiin käsitelty... No teimme ryhmätyön ja aiheena ryhmällämme oli maatalousmatkailu. Piti siihen keksiä mahdollisimman monta tapaa (tuohon hain jotain ihan toista sanaa, mutta tuo saa kelvata kun en sitä oikeaa muista...). Meillä oli mm. elämysmatkailu, majoitus, käsityökurssit, leirit... en ala luettelemaan kaikkia  :D

Viimeinen tunti oli rehukasvituotantoa. Vielä käsittelimme salaojitusta. Viime kerralla teimme paperille ojitussuunnitelman ja tänään laskimme, kuinka paljon putkea sitä varten tarvittaisiin ja paljon se maksaisi. Aika simppeli homma. Ja opettajalla kohtuuhelppo tunti, koska oppilaita puuttui yli puolet :D

En vieläkään voi unohtaa mokkapaloja... kello vain on niin paljon, että kannattaisiko enää alkaa tekemään... Toisaalta nukkumaan en vielä pariin tuntiin mene, koska odottelen asuntolaohjaajan iltakierrosta ja minulla on tässä vielä muutakin puuhaa.

Huomenna meillä on kasvituotannon töitä, sikataloutta ja matematiikkaa. Kasvituotannon töistä meillä on näyttö tämän kevään aikana, päivän saa valita itse, mutta tahtoisin ensin opetella juttuja rauhassa ja mahdollisesti kysyä opettajalta mielipidettä, koska tällä hetkellä taktorin käyttöönottotarkistukset, perävaunun kytkeminen ja sen kanssa peruuttaminen on vielä hiukan hakusessa... tai ainakin tuntuu siltä.
Huomenna menen myös keskustelemaan mahdollisesta kesätyöpaikasta, mutta siitä ehkä sitten myöhemmin lisää...

Ei kommentteja: