torstai 27. tammikuuta 2011

Helpotusta luvassa?

Asuntolassa on kytenyt jo jonkin aikaa, välillä leiskunutkin. Tilanne ei minulle ole kamalan rasittava, koska olen tavallaan ulkopuolella asiasta, mutta ei ole kiva katsoa, kun kämppikset kärsii ja silloinhan se jo vaikuttaa minuunkin. Yksi meidän kämppiksistä, kutsuttakoon nimellä I, on alkanut kaveeraamaan kakkosen M:n  kanssa ja se on huono yhdistelmä. Ennen kuin I tutustui paremmin M:ään, oli tämä oikein mukava, ei mitään ongelmia. Mutta nyt I yrittää esittää kovaa, pomottelee, ei siivoa sotkujaan ("jos se sua häiritsee ni siivoo ite" vastaa, jos joku pyytää siivoamaan), haukkuu selän takana jne. Ja tekee ilkivaltaakin... mm. kaverini puolentoista litran cokispulloon (lähes täysinäiseen) pisti suolaa ja oreganoa, niin että meinasi laatta lentää (maistoin itsekin), samaisen kaverini sänky oli sokerin peitossa, sängyn allakin sitä oli, julisteita on sotkettu... No meillä eilen illalla sitten alkoi vähän keittää ja tänään menimme aikuisen puheille. I pääsi sitten puhutteluun, mutta sieltä tultuaan vain naureskeli "mä olin *****:n puhuttelussa hehhhehhheeee".
No mitäs jos huonosti käyttäytyvät menisivät yhteen kämppään ja me muut omaan, eikä niin kuin nyt on, että joka luokalla on omat kämpät. Tosin se on vain yksi vaihtoehdoista ja sillä on huonotkin puolensa. Mutta me kaikki olemme täynnä I:n juttuja ja olisi vihdoin aika saada muutosta asiaan.

Ja siirrytään sitten vähän kevyempiin juttuihin...

Aamulla meidän piti siis mennä puhumaan edellä mainitusta henkilöstä, mutta suunnitelmiin tuli muutos juuri kun meidän tunti olisi alkanut, jolta olisimme olleet poissa. No, meitä tultiin sitten hakemaan täältä, mutta selitin tilanteen, joten meille ei oltu vihaisia. Ja opettaja itse puhui vielä ulkona puhelimessa joten :D
Mutta niin, ensimmäinen tunti oli tietotekniikkaa. Katsottiin vähän CV:n tekoa (tuttua yläasteelta) ja tekstin käsittelyä. Sitten meillä oli toiveestani opoa, jotta saisimme suunniteltua valinnaisia. Perustutkinto on 120 opintoviikkoa, mutta minulla on vähän enemmän, koska...
En osannut päättää, menenkö kasvi- vai eläinpuolelle, otin siis molemmat, mutta painotan kasvipuolelle eli jätin sika-aiheiset kurssit pois. Elikkä minulla on vähän alle 140 opintoviikkoa... siinä on sitten lukujärjestysten tekijällä puuhaa yhdistää molemmat puolet :D Huomenna menen sitten "poikien" tunnille opettajan  ihmetykseksi (olettaa, että vain pojat valitsevat kasvipuolen). Vähän harmittaa, että tunnit alkoivat ennen valinnaisten päättämistä, koska minä olen varmaankin kolme tai neljä tuntia muita jäljessä (mm. sikalan takia). Muiksi valinnaisiksi otin rakentamisen maatilalla ja hevos-kurssit (tallin pito, hevosten hoito, terveys yms.). Niin ja meillä taitaa olla jo tänä kesänä harjoittelu hevostallilla! Se kestää kuukauden ja saa itse valita tallin (kunhan ei ole sukulaisten).

Iltapäivällä oli vain nautakarjataloutta. Toiset tarkistivat tenttiä, itse teen sen sitten kun on rästitenttien aika. Kuuntelin "korvat hörölläni" kysymykset ja oikeat vastaukset, tietenkään tentissäni ei tule olemaan samoja kysymyksiä, mutta tiedänpä suurin piirtein, mitä kaikkea voi tulla ja kuinka vaikea se mahdollisesti olisi. Kukaan ei saanut kolmosta (eli parasta arvosanaa), mutta minulla se on tavoite. Tunnilta pääsimme aikaisemmin, koska opettaja ei ollut suunnitellut mitään opetusta.

Kävin koulun jälkeen kirjastossa palauttamassa ennen joulua lainaamani kirjat (hehheh, ei ollut sentään myöhässä) ja tein lettuja (taas). Iltamien suunnittelukokoukseen otin letut mukaan ja mussutin niitä sitten siellä. Paljoa emme suunnitelleet, tosin tulin vajaan tunnin myöhemmin kuin muut (juuri lettujen takia).

Tänään meidän kiltit huoltomiehet kävivät ostamassa meidän kämppään taulutelevision, kun edellinen tv meni rikki. Pyysin myös kovaa patjaa, mutta eivät tuoneet, olisi varastossa ollut joitain sementtisäkkejä :D Niin ja korjasivat samalla ulko-oven, joka täytyy aina työntää kiinni. Pattereiden kohinalle eivät tehneet vielä mitään, mutta eipä tuo kovasti häiritse, kaikkeen tottuu (vai?).

Mutta juu, huomenna taas kotio päin puolenpäivän jäläkeen. Äiti pääsee kuuntelemaan lapsosensa ihanaa (not) yskää... Ei piiput auta :( Niin ja korvassa on jotain häikkää (mainitsinko jo aikaisemmin?). Nyt ihan kivasti väsyttää ja jos heti menisin nukkumaan niin ei tarvitsisi enää alkaa mitään iltapalaa tekemään, kun ei nälkä ehtisi tulla... mutta itseni tuntien minulla menee vielä hyvin kauan ennen kuin olen nukkumassa. No joo, hejdå!

5 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Täällä yskähtelee yks´jos toinenkin, eli sekaan vaan.
Lohdutin äsken yhtä pillittävää yskijää, että yskä voi kestää vaikka kaks kuukautta.(arvaat kyllä, keltä pääsee itku, jos on pipi jossakin paikassa
a) on jo iso tyttö
b) on laastareiden suurkuluttaja
c) yhdeltä lempinimeltään "Valittajamummo")

Anne-Mari kirjoitti...

Voi Jullea :D Pääsen kylläkin terveydenhoitajalle maanantaina hemoglobiinia mittaamaan, mutta mitäpä tälle yskälle voi.

Maria Veikontytär kirjoitti...

Kyllä sinä Anna-Mari olet niin selväjärkinen kaikissa suhteissasi, muistatko koskaan olleesi "pikkutyttö"?

Ei asuntola-asumisessa tarvitse kärsiä, se on opettajakunnan ja jopa poliisien tehtävä pitää opiskelu olosuhteet kunnossa.
Aikuistuminen on toisille pitkä ja ympäristöä rassaava tapahtuma.
Ovat kuin villit hevoset tai ärsytetyt KUKOT!!!!

Tallipäiväkirja kirjoitti...

Toivottavasti löydät talliharjoittelupaikan sellaisesta paikasta, jossa saat myös opastusta, eikä harkkarista oleteta vain ilmaista orjaa... Etsitkö ravi- tai ratsutallia, siitostallia, mitä?

Anne-Mari kirjoitti...

Maria Veikontytär: Pikkutyttönä leikin barbeilla ja "kotista". Lopetin eskarin parin viikon kuluttua sen alkamisesta ja näin sain leikkiä niin paljon kuin silloin osasin toivoa :) ja tietysti sain olla äitin kanssa.

Tallipäiväkirja: En oikeni tiedä, millaista tallia etsin. Ravi- tai ratsu-. Ratsupuolelta minulla on enemmän kokemusta, mutta sitten isona tahtoisin myös osata ohjastaa. Mitään ravikurssia en ole käynyt, kun täällä Helsingissä se on vähän hankalaa.