tiistai 18. tammikuuta 2011

Ensimmäinen päivä sikalassa

Kahdeltatoista lähdettiin Mustialasta ja perillä oltiin joskus puoli yhden jälkeen.
Tämä paikka on pienempi kuin mitä kuvittelin ja minä sentään kuvittelin tämän aika pieneksi. Mutta se on vain hyvä! Ennen sikalaan menoa kävimme asuntolassa vaihtamassa vaatteet, sain oman huoneen. Aika vaatimaton, mutta viihtyisä. Kuten myös koko asuntola itsessään. Keittiö-olohuone on melko pieni, mutta ei sitä isompaa kolmeksi päiväksi tarvitsekaan, kun en mitään kokkaile.

Sikalaan mentiin yhdeksi. Yksi kilometri asuntolasta sinne huristeltiin mukavasti ammattikorkealaisen autolla xD laiskoja ollaan... Siitä matkasta tulisi neljä kilometriä kävelyä päivässä! Mutta kun ulkona on liukasta ja pääsen ilmaiseksi autolla...

Navetassa etsittiin sopivat työhaalarit, hanskat ja saappaat, saimme hengityssuojat ja sitten mentiin tutustumaan pikku possuihin. Olin ainoa, joka käytti hengityssuojainta, minua sen käyttö ei häirinnyt paljoakaan, suodatti hajuakin sopivasti (täytyy todeta, että Mustialan sikala, joka ei ole ollut käytössä vuosiin, haisee paaaaljon enemmän, kuin tämä sikala ja eipä se haju kamala ollut. On se jännä, että kestän sikalan ja navetan hajun, mutta sellaiset jokapäiväiset hajut, esim. toisten hengitys, ottaa koville. Ja äiti tietää mikä muu ;). Siellä ei ollut edes kuuma, vaikka niin aluksi pelkäsin.

Puhdistettiin emakoiden ruoka-astiat ja jaettiin niihin sapuskaa. Äkkiäpä emakot nousivat ylös, oli pikkupossuilla vaara jäädä alle. Emakoiden ollessa seisaallaan syömässä saimme hyvän tilaisuuden putsata karsinat/mitkä lie. Oli aika jännä juttu, että ihan pienet porsaat eivät oikeastaan reagoineet meihin (joo, ei siirtyneet edes kun olisi pitänyt putsata niiden pesä), vähän vanhemmat tulivat kärsällään haistelemaan ja vanhimmat pakenivat vastapäiseen suuntaan. Mutta täytyy sanoa, että on ne niin söpöjä <33 ja emakot hurjan suuria! Voittavat varmaan kärsä-saparo pituudella minut (165cm).

Sen jälkeen käytiin vielä porsimatta olevien emakoiden (mitä lie onkaan, en nyt muista) karsinat siivoamassa ja ruuat jakamassa. Kamala melu, kun ahneet porsaat/siat/emakot/mitä lie kiireellä kolistelivat ruokakaukalottensa luo. Sitten mentiin taas yhteen paikkaan tekemään sama homma. Enpä ole varma oliko ne minkälaisia sikoja... kuitenkin kolina kävi sielläkin kun niin kiire oli saada ruokaa... piti oikein aitoja syödä.
Siitten vielä... juu... menimme jakamaan ruoat lihasioille ja siivoamaan niiden aitaus. Jossain välissä oli kahvitauko... Tänään aamulla oli joku emakko porsinut, aivan suloisia ja PIENIÄ vaaleanpunaisia röhisijöitä. Yksi vain oli jäänyt mammansa alle ja voitte arvata kohtalon... :( Huomenna pitäisi yhden porsia. Jospa saisimme nähdä :) Alle kolme tuntia sikalassa olimme ja sitten menimme syömään lihakeittoa. Ja nyt on sitten koko ilta vapaata. Olisinpa ottanut kutimet. Vaikka voihan sitä nukkuakin! Varsinkin, jos on herännyt viideltä kuten minä... Ja huomenna pääsen käymään Mustialassa, iltamien ansiosta. Nytkin olisin voinut mennä yhden amkin kyydillä, mutta mitäpä minä siellä?Kuvia en ole ottanut, koska haluan kysyä luvan, tämän päiväinen työntekijä ei ollut varma niistä. Joten josko huomenna...

Huomiseen!

1 kommentti:

Hanne kirjoitti...

Heips! Vaikuttaapas ihanalta blogilta=) Täytyykin ihan ajan kanssa lueskella sinun juttujasi. Tuli jotenkin niin hyvä mieli jo tästä sinun blogin nimestäkin!