lauantai 22. tammikuuta 2011

Ensi vuonna

Pieni shokki iski tänään. Ensi vuonna olen a-i-k-u-i-n-e-n. Tai no miten sen nyt ottaa, todella moni kahdeksantoistavuotias käyttäytyy kuin mikäkin lapsi... Mutta kuitenkin! Ensi vuonna saan lotota, pääsen autokouluun, voisin hankkia auton... Alkoholiin ja tupakkaan en toivottavasti koskaan kajoa. Paitsi, että meillä on yksi olutkurssi, joka kuuluu opetukseen. Onko olut pahaa? Vaikea kuvitella minkään alkoholijuoman olevan hyvää, 0,7 promillen "mehu"siidereitä ja simaa lukuunottamatta. Enpä muuten ennen tiennyt, että alle 18-vuotias saa ostaa alle 2,8 promillen alkoholijuomia, kaupasta riippuen...

MUTTA HEI APUA!! Olisiko mitenkään mahdollista saada edes yhden vuoden lisää olla "lapsi"? Aika menee hurjan nopeasti. Toki on kivaa vanheta siihen ikään, kun voi ostaa sen oman kodin jne. mutta ei vielä (ja kyllähän minä kotona saan asua, ei vielä tarvitse "omaa" kotia etsiä, enkä kyllä etsikään). Vähän olen kyllä miettinyt, että jos saisin viikonlopuiksi+ lomille töitä, voisin muuttaa koulun lähelle, mutta tuskinpa rahat riittäisivät elämiseen :D Opintotukeakin saisin tällä hetkellä alle kolmekymppiä (arvaatte siis, että en aio sitä hakea).

Mutta asioilla on tapana järjestyä, vielä ei ole tullut läpi pääsemätöntä estettä!
Muita mietteitä aiheuttaa se, haluanko kasvi- vai eläinpuolelle... jos ottaisin vuoden lisää, onnistuisi ehkä molemmat... Ja aionko hankkia jatkokoulutusta? Vai menenkö heti esim. lomittajaksi? Ääh, vaikea päättää, mutta on tässä onneksi vielä aikaa.

1 kommentti:

Maria Veikontytär kirjoitti...

SE on aika outo asia se aikuistuminen. Eihän 18 vuotta tee aikuiseksi, mutta paljon asioita siirtyy kuitenkin itselle hoidettavaksi.

Minun tyttäreni lähti kotoa 17-vuotiaana, katui sitä myöhemmin, olisikin ollut mukava jos olisi malttanut olla vielä jonkun aikaa äidin tyttönä.

Mikään ei karkaa, eikä mikään jää kokematta vaikka pysyykin kotona kunnes ovet aukeavat :)