maanantai 17. tammikuuta 2011

Aneeminen

Aamulla ei meinannut silmät aueta, vessaankin menin sokkona. Ihan normaali yö, vai sanoisinko epänormaali, kukaan ei tainnut juoda, muuta kuin vettä tai Juissia, meteliä ei ollut jajajaja...

Ensimmäinen tunti alkoi 9.50 terveystiedolla. Vähän väsynyt olin.
Puhuttiin terveydestä yleisesti, mitkä asiat edistää terveyttä ynnä muuta sellaista. Tunnin jälkeen oli ruokailu, riisiä ja broileripyöryköitä, ihan hyvää, mutta ehkä turhan usein sitä samaa... Ruokailun jälkeen kävin terveydenhoitajalla aikeena mitauttaa hemoglobiinin, mutta eipä ollut tarvittavia välineitä niin ei onnistunut. Seuraavan kerran kahden viikon päästä. Sanoi silti, että rautakuurin voisin syödä, kuten myös terveystiedon opettaja sanoi, on sairaalassa töissä ja lukee vielä joksikin maisteriksi tms.
Seuraava tunti oli yritysoppia, tosi mielenkiintoista ja "sykähdyttävää"* oli, puhuttiin kaikenlaista, tehtiin ryhmissä pieni esitelmä tms. ja esitettiin se luokalle, kirjoitettiin ja täytettiin monistetta.
*) minua sykähdyttää aina, kun on jotain minun maallemuuttooni liittyvää, esim. tilan perustaminen, kulut ynnä muut, jotka haluan oppia heti ja nyt. Myöskin kuvat maaseudusta, auton ikkunasta vilahtavat tilat, puheet maataloudesta... *sykähdys*

Viimeinen tunti oli rehukasvituotantoa. Lojuin pulpetilla puolkuolleena, sain sentään muistiinpanot tehtyä. Tauolla NUKUIN pulpetillani, en kuitenkaan kauaa uskaltanut, koska toinen kohtalontoverini sai luokan takaa pullosta selkäänsä... Lopun ajan sitten sinnittelin hereillä ja yritin näyttää aktiiviselta. Ihan hyvin meni. Sitten äkkiä syömään, piti mennä Forssaan kaupoille, mutta en millään jaksa. Otin päiväpeiton ja langat esiin, mutta nukkuisinko mieluummin... Voisin myös pakata sikalaa varten ja etsiä navettavaatteet, kameran akku on jo latauksessa. Pyykit on koneessa, mutta en tosin kuule, pyöriikö kone (yleensä sen kuulee...). En jaksanut välittää mitään vaaleista ja tummista pyykeistä. Mutta eipä se mitään jos pyjamasta tulisi vähän harmaa... tai siis ei se niin haittaisi.  Ei niistä tullut harmaita. Kamalan kylmiä olivat ja valuivat vettä... ja kivasti oli pyykkikone "kävellyt" paikaltaan keskelle huonetta...

Eilen tekemäni mutakakku on tehnyt hyvin kauppansa, sain onneksi silti vielä tänään palan. Vielä on kaksi kananmunaa jäljellä, jos lähiaikoina tekisi mieli... mutta ehkä ei. Täytyisi ottaa sämpylöitä sulamaan, sikalassa ei saa iltapalaa  :( (no ei kyllä täälläkään, mutta sinne on kiva alkaa viedä ruokaa...).

Keskiviikkona illalla on täällä Mustialassa iltamat, jonne taidan tulla ellen ole ihan väsynyt, kyydin saan kun toisetkin haluavat tulla. Omiakin iltamia pitäisi suunnitella, mutta kun ei kukaan aikuinen ole niistä mitään puhunut, emme edes tiedä päivää, niin emme ole myöskään osanneet kauheasti suunnitella/harjoitella.

Ensi kuussa on tukioppilaiden koulutus Tampereella. Kyydin saan sinne koulun puolesta, siis JOS minut valitaan tutoriksi. Olen kyllä ilmoittanut olevani halukas ja ei meitä ole kuin kaksi tyttö jotka haluaa. Sitten pitäisi pojista saada kaksi... Jätetään opettajille päätöksen teko :D

En viitsi mennä vielä nukkumaan, mutta tunnen itseni, jos valvon vielä, piristyn ja sitten nukkumaan meno venyy puoleenyöhön. Toisaalta kello on vielä sen verran vähän, että jos nyt teen iltatoimet niin sitten huijaan itseäni ja pääsen nukkumaan aikaisemmin... Mutta ensin täytyy selvitä sinne suihkuun!

Huomenna aamulla viideltä herätys, navettaan sontaa kolaamaan ja Yvonnea moikkaamaan, olisipa jo poikinut tai poikisipa silloin kun olen navetassa ja kameraa EN saa unohtaa! Teidän täytyy nähdä kuvat Yvonnesta ja Karvapallo-Almasta. Ja niistä vasikoista! Joululomalla niitä oli syntynyt ihan kivasti. Osa ehti vielä saada H-nimen, mm. Himmeli, osa taas jo I-nimen, mm. Ike & Ile (kaksoset). Mutta joo, koska navetta loppuu yleensä yhdeksän aikaan ja ruokailu on vasta yhdeltätoista, ehdin hyvin kuvata navetassa.

Tähän loppuun vielä kuva Porkkana-sukista, jotka tosin sain (jo) viime viikolla valmiiksi.


Ei kommentteja: