keskiviikko 26. tammikuuta 2011

5 000 täynnä :) (ja tietenkin muita löpinöitä)

Tänään tuli 5 000 kävijää täyteen tässä blogissa, kiitos ja kumarrus :)

Aamusta oli siis hitsausta. Melkein heti tunnin alusta opettajan täytyi mennä katsomaan yhtä traktoria, kun se vuoti jostain jotakin. Siinä menikin sitten aika pitkään, joten me istuimme ja katsoimme yhden oppilaan puikkohitsausta. Siinä se aika meni hyvin ja lopulta pääsimme "kahvitauolle" (siksi heittomerkeissä, kun harva meistä juo kahvia poikia lukuunottamatta). Kahvitauko sitten vähän venyi kun televisiosta tuli ensin Synnytystarina ja sitten Häät haltuun... noin neljäkymmentäviisi minuuttia istuimme kumpaistakin katsomassa, kunnes havahduin ja läksin äkkiä pistämään turvasaappaita jalkaan. Pojat olivat jo tulossa hakemaan... Opettaja ei meitä mitenkään torunut, eräs poika-oppilas tosin. Mutta toisaalta, emme olleet kuin viisi minuuttia myöhässä, koska yksi tuntihan on 45 minuuttia ja ruokailu oli yhdeltätoista (heh, sain kerjättyä ruokailun aikaistamista puolella tunnilla) ja kello oli kaksikymmentä yli kymmenen, joten... Mutta niin, loppu tunti sitten "tutkittiin" mic-hitsauksen saloja. Vielä itse hitsaamista ei päästy kokeilemaan.

Iltapäivän puolella oli äidinkieltä (jes, pilkun viilausta). Teimme pari monistetta joihin vastaukset piti etsiä erilaisista aikakausilehdistä. Minulla on tuossa vieressä pieni pino niitä, kun sain ottaa mukaan. Täältähän saa paljon kaikenlaista luettavaa näköjään ;)

Viimeinen tunti oli rehukasvituotantoa. Minulla oli tietokone mukana ja päivitin Kuva-albumiani :D Tuntiaktiivisuuteni voi vaikuttaa olevan hukassa, mutta odottelimme myöhästelijöitä, joten siinä oli aikaa ennen varsinaisen opetuksen alkua. Meidät jaettiin kahden hengen ryhmiin ja meidän piti tehdä salaojitukset paperilla olevalle pellolle. Aluksi en oikein tajunnut mitään, mutta sitten aloin vedellä viivoja ja kas, ne olivat hyvin :D Eipä ollutkaan niin vaikeaa (niinkuin ei mikään, mikä aluksi siltä tuntuu).

Jone Nikulaa en koko päivän aikana nähnyt, paitsi kymmenien metrien päästä, siitäkin on vaikea sanoa, että oliko se juuri Jone vai joku kuvausryhmästä. No en ole pettynyt, koska en ole mikään Nikula-fani :D (silti täällä "hehkutan", että kyseinen julkkis kävi MEIDÄN koululla).

Muut lähtivät Oksjärvelle saunomaan, minä kävin jo iltapesulla ja syön (ensimmäistä) iltapalaa. Mutakakkua voisi vielä tehdä viimeisistä munista ja pikkutilkasta maitoa, joka muuten ei tulisi käytettyä.

Saimme vihdoin vapaa-ajan ohjelman, tosin ensi kuulle, mutta eipä tästä kuusta paljoa ole enää jäljellä (!!). Luvassa on paljon kaikkea kivaa, kuten vierailu ravitallille, liikuntaa (oppilaat vs. opettajat) ja Tampereella olisi jotain laser-sotaa (maksaa kuulema paljon, toivottavasti koulu pulittaa). Ja minä ja Peltsi pyydettiin, että pääsisimme tanssitunneille niin saimmepa kuulla, että aikaisemmin koulu on kustantanut ihan oman ohjaajan tänne koululle! Wau!

Muuten, kerroin siitä, että viime viikolla oli asuntolassa kännäilty, niin ainakin yksi oppilas on saanut asuntolakiellon väliaikaisesti (toinen juttu on se, noudattaako hän sitä...).

Huomenna meillä on atk:ta, opoa, nautakarjataloutta ja... jotain, mahdollisesti rehukasvituotantoa. Ja apua, kun tämäkin viikko on mennyt nopeasti, ylihuomenna kotiin!

Ei kommentteja: