perjantai 10. joulukuuta 2010

Helsingissä enemmän lunta kuin maalla?

Kyllä, näin on. Tänään, kun kahlasin kirjastoautolle, lunta oli ainakin polviin asti, kun taas koululla sitä oli vain nilkkoihin. Todella outoa, bussikuskikin totesi, että yleensä Forssan seudulla on paljon enemmän lunta :D Bussimatka meni kuitenkin todella hyvin. Autot saattoivat paikallaan rullata, mutta bussi kulki, kuin olisi ihan normaalit kelit.

Minulla oli tänään kasvituotannon töitä ja menimme (jälleen) hoitamaan perinnemaisemaa, eli poistamaan ojien varsilta pöheikköä. Minusta olisi kuitenkin kivempi katsoa kesällä vehreitä pusikkoja, kuin pelkkää peltoa. No, oksat menevät hakkeeksi, jotta koulun kymmenet rakennukset lämpiävät. Hurjan paljon sitä kuitenkin tarvitaan! Onneksi kesällä ei muuta tarvitse lämmittää, kuin käyttöveden.
Kone, jolle pusikkoja sahasimme, jäätyi, joten kävimme vaihtamassa sen kuormaimeen ja noukimme pusikkokasat ojista ja veimme ne säilöön haketusta varten. Meille ei sitten enään keksitty mitään hommia, joten pääsin vähän ennen yhtätoista syömään ja näin ollen ehdin 11.55 lähtevään bussiin. Olin siis kotona kahden aikoihin.

Tänään tuli Tanskalainen maajussi. Voi kun jaksot saisi dvd:lle! Onhan meillä dvd-laite, mutta ei nauhoittamiseen takoitettuja levyjä, ei asetuksia ja digiboximmekaan ei nauhoita. Eli kaikki mahdolliset uusinnat katsotaan. Jakso oli tänään ehkä vähän liian "raaka" herkille ihmisille ja pienille lapsille. Hanhea kun teurastettiin. Muistan, että kerran tuli ensimmäinen tuotantokausi uusintana sunnuntai-iltapäivänä ja eivät sitten voineet näyttää jaksoa, jossa teurastettiin vuohi, koska se olisi ollut raaka siihen kellonaikaan... pettymys. Juuri sen jakson olisin uudestaan halunnut nähdä. Vaan enköhän tule näkemään teurastuksia tulevaisuudessa ihan OIKEASTI :D

Ensi viikko on vielä koulua, mutta sitten pääsenkin joulun viettoon! Koska joululahjoja en tahdo, enkä ole toivonut, kuvia niistä ette luonnollisesti saa. Ja koska lomalla ei tietenkään ole koulua, saatan kertoilla muistoja ynnä muita, jotta teillä olisi edes jotain luettavaa.

2 kommenttia:

maiju kirjoitti...

Hei Anne-Mari, meneekö bussisi Lopen läpi Forssaan, meillä on mökki Lopella. Onkohan Lopella myös vähemmän lunta kuin täällä pääkaupunkiseudulla? Minäkin seurasin Tanskalaista maajussia eilen, aivan ihana sarja. Se oli ensimmäinen Hanhen teurastus minkä näin, aika hyvin ne sulat irtosi.

Anne-Mari kirjoitti...

Ei taida mennä Lopen läpi, en ainakaan muista... nukun niin hyvin bussissa :D