tiistai 23. marraskuuta 2010

Kuutamoajelulla

Unirytmi todella sekaisin, tai sitten palattu kesäiseen... nukkumaan menin eilen puolen yön jälkeen :O
Heräsin kutienkin pirteänä klo 7 (herätys oli 7.14) ja söin kaikessa rauhassa aamupalan ja pohdin, mitä pukisin päälle, kun ulkona oli yli 11 astetta pakkasta... Housujen päälle toppahousut ja Dimex-työhousut, toppi, villapaita ja talvitakki, työhanskat ja lapaset, kaulaliina, sukat, villasukat ja turvasaappaat. Ei tullut kylmä.

Aamu alkoi (ja loppui...) kasvituotannon töillä. Oikeastaan olin kuitenkin mettähommissa. Jos niinkään voi sanoa... Ensiksi oppilaat jaettiin hommiin, osa tytöistä myöhästyi tunnilta= jäi jaosta paitsi= eivät saaneet vaikuttaa siihen, mitä hommia joutuvat tehdä + opettajien ei-hyväksyvä katse. Minä pääsin
yhden opettajan kanssa siis "mettähommiin". Eli toisinsanoen ajettiin autolla pitkin metsiä :D Katseltiin vain nuorta metsää ja niistä harvennuksessa saatuja hakkeeksi  meneviä puu-/risukasoja. Eipä ollut raskasta autossa istua :D sen jälkeen menimme lämpökeskukseen, jossa on hakevarasto ja jättimäinen uuni, jossa hake poltetaan. Opettaja näytti paikat, kertoi eri toiminnoista ja näytti vielä tietokoneelta, kuinka keskuksen toimintaa vahditaan ja muutetaan. Samalla huomasin, että asuntoloiden lämpötilat on noin +16-17 paikkeilla... noh, nukun mieluummin viileässä, kuin lämpimässä huoneessa. Kunhan on lämmin peitto :) Lämpökeskuksen jälkeen pääsin tauolle, joka kesti noin 20minuuttia (opettajalla tosin kesti ainakin puolituntia).  Tauon jälkeen odottelin autolla opettajaa. Vihdoin opettaja tuli ja haimme sahan ja läksimme (autolla tietysti) etsimään metsästä kuusta henkilökunnan pikkujouluihin. Kesti aika kauan löytää sopivaa, mutta hetken kierreltyä löysimme sopivan ja kun opettaja kysyi mielipidettäni niin vastasin, että kelpaisi minulle. Sahattiin se ja laitettiin autoon, ajettiin koululle, kello oli 10.20 ja pääsinkin sitten pois, kun opettajalla oli muuta menoa. Kivaa :) oli muutenkin kiva päivä, ei yhtään raskas ja tylsä.

Iltapäivän puolella tein kilon taikinasta pipareita huomisiin pikkujouluihin. Oli pienet paineet saada kaikki onnistumaan, en yhtään tiennyt, kuinka monta oppilasta sinne tulisi (useammasta koulusta). No kämppis sitten teki vielä mokkapaloja lisäksi.

Nyt pitäisi ottaa kaikki ilo ja hyöty irti sähköstä, parin tunnin kuluttua on parin tunnin sähkökatkos! Voisin nyt katsoa elokuvaa niin pääsisin nukkumaan ajoissa... etten vain sähkökatkoksen jälkeen mitään alkaisi katsomaan, muuten menisi taas hurjan myöhäiseksi.

Minä muuten "pääsin" ns. luennoimaan tai kertomaan oman näkemykseni/mielipiteeni Virtuaalikylästä (virtuaalikyla.fi <- koulutiloja yms. maatalousjuttuja) torstaina koulupäivän aikana eri koulujen opettajille. Voi kamaala mihin tuli lupauduttua! No jaa, siihen menee kuulema 5-10 minuuttia... Minulla kun oli ollut Keke-sertifikaatti-kokous-jutussa niin hyvä puheenvuoro, kun tuli puhetta Virtuaalikylästä. Kymmeneltä täytyy vain sitten muistaa ilmaantua paikalle... :D

Huomenna on siis vuorossa peruskoulunkäyntiä, en nyt vain satu muistamaan mitä aineita, iltapäivällä mennäänkin sitten  niihin pikkujouluihin Sairioisiin :) Luvassa kiva ilta!

Toiset menivät jollekin järvelle saunomaan ja syömään, itse en jaksanut, silmäluomet jo alkavat painua kiinni...

Ei kommentteja: