perjantai 1. lokakuuta 2010

Kotia päin...

... mutta ensin viikosta :)

Maanantaina koulu alkoi vasta 12.30, koska aamulla oli eräkerhoa valinnaisena ja en valinnut sitä. Ruokailun jälkeen meillä oli traktorin perusteet-tunti. Piti tehdä essee ja tein parini kanssa aiheesta Milloin maataloustraktorissa pitää käyttää dieselöljyä? Teksti nyt oli vähän aiheen vierestä, muttaah eipä se haittoo.
Tuon tunnin jälkeen oli rehukasvituotantoa teoriassa. Puhuttiin (tai siis opettaja puhui) hallasta ja kirjoitettiin paperille paaaaljon.

Iltapäivällä koulun jälkeen mentiin Forssaan Agrimarkettiin. Ostin sieltä puoleen hintaan ratsastushousut, jotka tosin on melko isot. Talvellahan se on hyvä juttu, mahtuu pitkikset alle.

Tiistaina aamulla oli hitsaus- ja metallitöitä. Hitsattiin kaksi kappaletta yhteen. Opettaja antoi arvosanan 1-3 ja sain 1+ :D noh, ensikertalainen! Ja aika loppui kesken, en ehtinyt viimeistellä. Mutta ensi kerralla teen kunnolla.
Ruokailun jälkeen meillä oli traktorin ja työkoneiden käyttö-tunti, jossa opeteltiin liikennemerkkejä teoriassa ja käytännössä traktoriajokorttia varten :) Kivaa, kun koulu kustantaa kulut.
Koulun jälkeen menin töihin sinne panimoon. Desifioin siellä kegejä pari tuntia. Oli viihtyisää, radio pysyi kiinni. Töiden jälkeen äkkiä vaihtamaan ratsastusvarusteet päälle ja ratsastamaan! Niiden uusien ratsastushousujen kanssa oli vähän ongelmia, kun ne olivat isot. Muuten tunti meni ihan hyvin, ensi kerralla haluaisin vaihtaa hevosta, vaikka Taabe on ihana ja juuri sopiva minulle. Toivoin seuraavalle kerralle Arvia, jolla menin kaksi ensimmäistä tuntia. Se on suosikkilistalla toinen. Vaikka kolmella hevosella siellä olen ratsastanut :D

Keskiviikkona opiskeltiin maataloussanastoa englanniksi. Opettaja antoi tehtäviä, muut vain höpöttivät/nukkuivat/tuijottivat tyhjää ja minä teen tehtävät heti. Siitä opettaja tunnin loputtua sanoikin minulle, että olen vähän erityyppiä kuin nuo muut kun teen tehtävät heti. Mikäs siinä kun tykkään tehtävistä :) Vähän on kyllä tylsää siellä tunnilla, kun muut ei keskity opiskeluun. Paritehtävistä ei meinaa tulla mitään kun toinen osapuoli tuskin kääntää tekstiä tai sanoo mitään. Huoh. Saas nähdä josko opettaja valkkaisi parin, joka myös on aktiivinen.
Englannin jälkeen oli atk-luokassa Tieto- ja viestintätekniikkaa. Eipä tehty paljoa mitään, eipäs kun tehtiin (muisti pätkii...), harjoiteltiin tietokoneajokorttia varten. Enpä turhaan käynyt 8- ja 9-luokalla atk- ja 10s-tunneilla ;)
Noh viimeinen tunti olikin sitten traktorin perusteita. Ja ihan käytönnän hommia tehtiin (jipii!). Pestiin traktori, jonka perässä oli torjunta-vekotin. Pesussa käytettiin jättikokoista ja vaarallista painepesuria (vesi kuulemaa menee ihon läpi, jonka takia ei saa suihkuttaa ihmisiä päin). Ope ei tietenkään ollut tyytyväinen pesutulokseen, joten viimeisteli pesun. Senkään jälkeen ei kelvannut :D
No sitten huollettiin traktoria, tarkistettiin valot, öljyttiin jne.
Me tytöt oltiin aika vilkkaalla päällä, aktiivisuus 10+!
Koulun jälkeen mentiin Lepaalle iltamiin. Aluksi en meinannut mennä, koska halusin mennä ajoissa nukkumaan, mutta menimpä kuitenkin ja hyvä, että menin! Siellä nimittäin oli hauskaa :DD ensin tehtiin ns. tehtäväsuunnistusta, mitä lie, jossa kierrettiin Lepaan koulualuetta ja tehtiin erilaisia tehtäviä. Siinä tultiin kolmansiksi kuudesta, hyvä me! Saatiin eräällä pisteellä mulkaisu, kun tehtiin tehtävä lähes täydellisesti ja yksi kämppiksistä sanoi, että Mustiala on paras, aijjaijjai :D
Sitten mentiin aulaan ja siellä ilmaisutaidon ryhmä (2 oppilasta+opettaja) esitti 7 sketsiä. Yksi oli aaaaikas hauska :D nimittäin, oli tyttö ja meidän luokkalainen poika apurina. Tyttö kysyi ensin kädestään "tiedätkö mikä tämä on?" ja poika vastasi kieltävästi, tyttö näytti: "sillä voi tehdä näin!" ja laittoi käden pojan olalle. Sama jalan kanssa, jalka vain meni syliin. Poika näytti todella vaivaantuneelta ja kärsivältä :D sitten tultiinkin huuliin "tiedätkö mitä nämä on?", "ne on huulet", "tiedätkö mitä huulilla voi tehdä?", poika oli jo valmiina pakenemaan, "niillä voi tehdä näin:" ja tyttö pärisytti huuliaan, vaikka olisi odottanut suutelevan. Poika luikki pakoon heti kun pääsi ja muilla oli hauskaa. Sitten mentiinkin pelaamaan bingoa... Lepaa- ja Evolaisilla alkoi epäilykset herätä, kun Mustialan pojat voittivat ensimmäisen, toisen ja kolmannen bingon! Ja sitten olikin arpajaiset ja Mustiala vei taas voiton...
Mustialan vuoro järjestää iltamat on helmikuussa, mitäköhän keksisi sinne...

Eilen eli torstaina ensimmäinen tunti oli nautakarjataloutta, puhuttiin utareista, niiden rakenteesta yms. Toinen tunti oli varsin lyhkäinen kun kaikki muut paitsi minä ja joku toinen olivat jättäneet joko esseen tekemättä tai unohtanut kotiin.
Rehukasvituotannon tunnilla opettaja puhui öööö...ööööö...öööö... jostain, tunnustan, etten kuunnellut, kopioin vain kopioitavat paperille ja piirtelin unelmamaatilaani :D Viimeinen tunti oli ns. liikuntaa. Käytiin Tammelan liikuntakeskuksessa, siellä on varsin kämänen juoksurata ja pienehkö kuntosali, jonne saatan hankkia salikortin. Siellä on myös eripituisia pururatoja, joilla voisin hyvinkin lenkkeillä ja talvella hiihtää jos saisin aikaiseksi hankkia sukset. Sauvakävelyä varten koulu kyllä hankkisi sauvat :) ensikerralla pesäpalloa päästään pelaamaan. Nämä poijjaat on kyllä paljon aktiivisempia liikunnassa, kuin edelliset luokkalaiset! Sopii minulle. Tylsää seistä kentällä, jos pojat ei tee mitään.

Tänään sitten meillä oli maatilan rakennustöitä. Mentiin tekemään hevosille aitausta, sahattiin, porattiin ja maalattiin ja sen kyllä näki, Dimexit (työvaatteet) ja kädet ihan maalissa. Puhtaanpana olisi pysynyt, ellei niin kypsät luokkalaiset olisi tullut sotkemaan. Ja sainpas lankun jalalleni, juuri siihen, mihin turvakärki loppuu, joten kyllä se vähän sattui. On nuo mukavia nuo luokkalaiset, ettääh! Mutta nyt koulupäivä on ohi ja odottelen bussia, joka lähtee vasta melkein 2 tunnin päästä. Kivaa, kun koulu loppuu siinä 12.30 maissa... Noh, eipä tule kiirettä pakkaamisen kanssa.

Viikonloppuna tullaan juhlimaan kahden pikkusiskon synttäreitä :) lahjat on valmiina, mutta enpä vielä kerro, mitä ostin.

Ei kommentteja: